Tyre Talk

Slip for at skifte mellem sommer- og vinterdæk - uden at gå på kompromis med sikkerheden

Bridgestone, verdens førende dækproducent¹ lancerer sit første helårs touringdæk Weather Control A005, der klarer sig enestående godt i al slags vejr, om det hagler og regner og sner!

Slip for at skifte mellem sommer- og vinterdæk  - uden at gå på kompromis med sikkerheden

Dækket performer især godt i regnvejr – og opfylder dermed et stærkt ønske fra europæiske bilister. Touringsdækket er et all-round, premium dæk, som giver super kontrol fra motorvejskurver til uventede opbremsninger i byen sommer og vinter.

Bridgestone har udviklet Weather Control A005 til de forbrugere, der søger komfort og sikkerhed året rundt.

- For bilister, der ønsker at bevare kontrollen med de samme dæk hele året rundt, uanset om solen skinner, det regner eller det lejlighedsvis sner. Vi ønskede at designe et helårsdæk, der holder dem kørende uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det er det, vi har opnået med Bridgestone Weather Control A005, forklarer Laurent Dartoux, Chief Strategy & Marketing Officer hos Bridgestone EMEA.

Designet sammen med slutbrugerne

Bridgestone har inddraget 15.000 bilisters ønsker og forventninger til en helårsdæk i udviklingen af det nye Weather Control A005. Designet blev udviklet på baggrund af deres tilbagemeldinger om hverdagens kørselsudfordringer.

- Bilister vil være sikre på, at deres helårsdæk kan håndtere forskelligt slags vejr, forklarer Laurent Dartoux. Men undersøgelsen viste, at sikkerheden under våde forhold var den primære bekymring blandt europæiske forbrugere.

Bedst i test i både regnvejr og snevejr

Den bekymring tog Bridgestone til sig, da de designede helårsdækket. Og resultaterne er tydelige.

Bridgestone Weather Control A005 udkonkurrerede den største konkurrent på markedet, når det gælder opbremsning i både vådt vejr og snevejr. Dækket er også fremragende på sne og performer som det skal alle årets dage. Og det står distancen med de samme høje kilometertal som Bridgestones premium sommer touringdæk Turanza T005.

Test og mærkninger

Det var i en uafhængig test af TÜV SÜD, som er en af Europas mest respekterede uafhængige kontrolinstanser for bilindustrien, at Weather Control A005 fik de bedste resultater i forhold til opbremsning i både vådt vejr og snevejr.2

Derudover er Bridgestone Weather Control A005 blevet kåret som best-in-class, har fået EU-mærke A-grade for vådgreb og C-grade for rullemodstand (med nogle udvalgte størrelser nåede man ligefrem B-grade i rullemodstand).

Og det nye helårsdæk har opnået en 3 Peak Mountain Snow Flake (3PMSF) markering.

Dækket er udviklet og produceret i Europa

Det er de højt kvalificerede ingeniører og kemikere på Bridgestone Teknisk Center i Rom, Italien, som er ansvarlige for projekteringen af Bridgestone Weather Control A005. Dækmønsteret har et V-formet layout, en innovativ ”Z”- formet lamel og højvolumen-riller i dækmønsterets skulder. Det spiller sammen med den optimerede karkassekonstruktion og distributionen af kontakttryk for at sikre, at dækket lever op til forventningerne hos slutbrugerne, når det gælder greb, brændstofeffektivitet og slitage. Brugen af Bridgestones Nano Pro-TechTM compound teknologi og et højt silikaindhold understøtter dækkets præstationsevne endnu mere.

De fleste biler på vejene kan benytte det nye touringdæk

Bridgestone lancerede sit første helårs touringdæk Weather Control A005 i maj 2018. Med 68 størrelser, fra 15" til 20" fælge, dækker det behovet for 94% af personbiler og SUV´er på vejene på tilsvarende fælge, og ekstra størrelser bliver tilgængelige i 2019.

Allerede i november 2018 udsender Bridgestone også fire størrelser til små varebiler på markedet. De bliver udstyret med DriveGuard teknologi, en unik nyskabelse, der gør det muligt for bilister at fortsætte deres køretur, selv efter en punktering.4

  

 

1 Baseret på dæksalg i 2016. Kilde: Tire Business 2017 - Global rangering af dækproducenter.

2Uddrag af Annex Report No. [713126975] ABSTRACT 1. Sammenlignet med præstationsevnen for den vigtigste konkurrent i samme segment: Michelin Cross Climate Plus. Test udført af TÜV SÜD på anmodning fra Bridgestone i marts-april 2018 på Bridgestone's testområde (EUGP i Italien og til snetest i SPG i Sverige) på dækstørrelse 205/55 R16. Konkurrentdæk indkøbt på det europæiske marked af TÜV SÜD. Testbil: VW Golf 1.6 TDI.

3 Baseret på intern test udført i Bridgestone´s faciliteter. Dækstørrelse: 205/55 R16. Dækkets levetid afhænger af kørestil, dæktryk, vedligeholdelse af dæk og køretøj, vejrforhold osv.

4 Køreafstand efter punktering kan variere alt afhængig af køretøjets belastning, udetemperatur, og når systemet til overvågning af dæktryk (TPMS) udløses. DriveGuard dæk er kun tilgængelige for biler, der er udstyret med et TPMS.

Slip for at skifte mellem sommer- og vinterdæk  - uden at gå på kompromis med sikkerheden 

Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation 
lotte.bodilsen@bridgestone.eu 
22 70 11 20

Bridgestone
Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe. Bridgestone sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton, Seiberling og Bandag. 45 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.