Tyre Talk

Revolutionerende teknologi – kør videre efter en punktering

Slut med at bekymre sig om reservehjulet bagi, som måske er mørnet væk og slut med at bøvle
med et lappekit, der alligevel kun virker på små huller. Bridgestone, verdens største gummi- og
dækfabrikant, har udviklet et banebrydende touringdæk Bridgestone DriveGuard, der kan
klare en punktering og lader dig fortsætte kørslen uforstyrret i 80 km med 80 km i timen.
DriveGuard er det første af sin slags, der kan monteres på nyere personbiler.

Højteknologiske design og gummiblanding med nano-teknologi

Gennem Bridgestones eget patenterede højteknologiske kølefinne-design omfordeler DriveGuard dækket varme og friktion efter en punktering. Dæksiderne er forstærkede og ekstremt modstandsdygtige, så du ubesværet kan køre videre efter en punktering uden at miste kontrollen over bilen, indtil det er sikkert og belejligt at skifte eller reparere dækket. ”Normalt er det varmeudvikling, der får et dæk til at nedbrydes. Hvis man punkterer, vil dækket falde sammen og varmeudviklingen være massiv. Den nyudviklede gummi i Bridgestone DriveGuard er mere modstandsdygtig over for høje temperaturer. Det betyder, at dækket kan udføres med tyndere dæksider end normalt, og det giver mindre støj og bedre komfort”, fortæller Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone Danmark. ”Bridgestone har udviklet Run Flat dæk til originalmontering siden 80’erne”, fortsætter Jesper Sørensen, ”med DriveGuard har vi fundet løsninger, der gør teknologien relevant for alle biler.

Dokumenteret øget køresikkerhed

Med DriveGuard har bilister en ekstrem god kontrol over bilen på våd vej og i vintervejr, kort bremselængde, høj kørekomfort og høj brændstofeffektivitet. DriveGuards vådvejsgreb og rullemodstand er kategoriseret på højeste niveau i EU´s dæklabel-værdier (A for vådvejsgreb og C for rullemodstand). Også i uafhængige tests foretaget af TÜV SÜD rangerer DriveGuard højt på sikkerhed.

Forhøjet trafiksikkerhed

DriveGuard giver en generelt forhøjet trafiksikkerhed, både fordi bilisterne bevarer kontrollen over bilen hvis de punkterer, og fordi de slipper for at skifte dæk i vejsiden, noget der kan føre til farlige situationer. Bilisterne undgår at køre rundt med et reservehjul - bilen bliver knap så tung, og der bliver frigivet plads i bagagerummet. Og sidst men ikke mindst er DriveGuard dækket fuldt genanvendeligt.

DriveGuard er udviklet til personbiler med TPMS

DriveGuard kan monteres på alle personbiler med dæktryksovervågningssystemet TPMS, uanset mærke og model. TPMS har været lovpligtigt på alle nye biler siden 2014, og i 2016 havde 32 millioner biler TPMS og kan derfor få glæde af Bridgestone DriveGuard.

Sådan virker DriveGuard teknologien

Mobilitet ved lavt dæktryk

 • Optimeret og forstærket dækside, der kan bære køretøjets vægt ved pludseligt tab af dæktryk. Bilisten bevarer kontrol over bilen, og turen kan fortsætte sikkert i indtil 80 km ved op til 80 km/t
 • Avancerede polyester-karkassetråde, som er modstandsdygtige over for varme, forbedrer dækkets holdbarhed
 • Nano Pro-Tech, en gummiblanding der reducerer intern friktion mellem kulstof-molekylerne, mindsker varmeopbygning i dæksiden
 • Hightech kølefinne-design leder ekstra varme væk fra dækket. Det beskytter dækket og forbedrer dets holdbarhed og sikkerhed

Vådvejskontrol

 • Mange sipes og optimeret fordeling af riller i den centrale del af mønsteret forhindrer akvaplaning
 • Forbundne skulderblokke giver en optimeret fordeling af kontaktfladetryk og giver fremragende sving-egenskaber
 • Compound med silica-indhold og nano pro-tech teknologi reducerer bremselængden

Komfort

 • Ny karkassestruktur absorberer vejens ujævnheder
 • Gummiindlæg i dæksiden er optimalt dimensioneret
 • Lavere vægt
 • Komforten er på samme niveau som konventionelle dæk

DriveGuard leveres i 19 sommerdimensioner og 11 vinterdimensioner - fra 195/65 R15 op til 245/40 R18.

Til sociale medier

1. Punkteret? No problem… bare kør videre
Bridgestone, verdens største gummi- og dækfabrikant, har udviklet et banebrydende touringdæk Bridgestone DriveGuard, der kan klare en punktering og lader dig fortsætte kørslen uforstyrret i 80 km. med 80 km. i timen. Dækket kan monteres på alle nyere personbiler med TPMS.

2. Banebrydende teknologi bag Bridgestone DriveGuard
Verdens største gummi- og dækfabrikant Bridgestone har udviklet et revolutionerende nyt dæk DriveGuard, baseret på deres eget patenterede højteknologiske design, der omfordeler varme og friktion efter en punktering. Dæksiderne er forstærkede og ekstremt modstandsdygtige, så du ubesværet kan køre videre med 80 km. i timen efter en punktering uden at miste kontrollen over bilen, indtil det er sikkert og belejligt at skifte eller reparere dækket (Op til 80 km.).


Yderligere information hos Bridgestone Danmark A/S

Jesper Sørensen
Teknisk Chef Consumer Products
jesper.sorensen@bridgestone.eu
22 70 11 19


Bridgestone Corporation:
Bridgestone Corporation, med hovedkvarter i Tokyo, er verdens største dæk- og gummiproducent. Foruden dæk til en lang række formål, fremstilles også et bredt udvalg af diverse produkter, for eksempel gummi og kemiske produkter til industrielle formål samt sportsartikler. Bridgestone produkter sælges i over 150 lande.

Bridgestone Europe:
Bridgestone Europe, med europæisk hovedkvarter i Bruxelles, Belgien, er et regionalt datterselskab af Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent. Bridgestone Europe driver et teknisk center, 8 fabrikker samt salgskontorer i mere end 30 europæiske lande, med over 13.000 ansatte. Dæk, fremstillet af Bridgestone Europe, sælges både i Europa og resten af verden.

Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.