Tyre Talk

Renault Megane RS og Bridgestone Potenza S001 i perfekt samspil mellem bil og dæk

Renault Mégane R.S. og Potenza S001-dæk fra Bridgestone er igen på banen i fællesskab – endnu engang toptunet i hver en ingeniørmæssig detalje for at skabe perfekt samspil mellem bil og dæk.

Flashback til en solrig junidag i 2011. Med en omgangstid på 8' 08" har Renault’s sportstestkører Laurent Hurgon presset den gule Mégane R.S. Trophy til sit yderste og sat ny banerekord for forhjulstrukne biler på den gamle, lumske Nordschleife på den legendariske Nürburgring.

Tilbage til nutiden. Laurent Hurgon er tilbage bag rattet, nu i den nye hotte hatch Mégane R.S. Den potente Mégane med sit hidsige temperament har fået en designmæssig overhaling. Fodtøjet er blevet fintunet siden sidst. Igen er bil, dæk og fører på banen, hvor de skærer selvsikkert og knivskarpt gennem svingene.

Samarbejde i mindste detalje
Ligesom i 2011 er dækkene stadig Potenza fra Bridgestone, men nu i S001 mønsteret. Dækkene er udviklet sammen med den nye model af Mégane, så bil og dæk også her i 2018-versionen performer maksimalt sammen, i perfekt samarbejde.

"Bridgestone og Renault samarbejdede om den tidligere generation af Mégane R.S., men med Potenza S001 dækket har vores samarbejdsresultater nået et helt nyt niveau af perfektion," siger Laurent Hurgon. "Vi har finjusteret alle de små, teknologiske nyskabelser indbyrdes, og det har resulteret i en helt utrolig nøjagtighed og akkuratesse, som skinner tydeligt igennem på performance.”

En hidsig hatch på potente Potenza
Den nye Mégane R.S. er originalmonteret med Potenza S001 19” dæk. Tæt forbindelse med vejbanen, stor stabilitet ved høj hastighed og exceptionelt vejgreb i sving er alt sammen helt afgørende for at holde en hidsig hatch med sydlandsk temperament under kølerhjelmen sikkert på vejen.

Potenza S001 til Mégane R.S. er blevet nøje designet til den temperamentsfulde sydeuropæer. Med store blokke på dækmønsterets udvendige side er mest muligt gummi i kontakt med den tørre vejbane. Dækkets indvendige side har derimod mindre blokke, som arbejder effektivt med vejgreb på våd vej. Faktisk er dækkets rullemodstand reduceret helt ned på et niveau, hvor Potenza S001 matcher både nuværende og kommende krav og samtidig har opnået en EU labelværdi A på våd vej.Udover at bryste sig af et optimeret mønsterdesign er Potenza S001 fremstillet af avancerede gummiblandinger. Dækkets side er fx særligt forstærket, så dækket giver lynhurtig og præcis respons og vejgreb ved høje svinghastigheder.

Når alt går op i en højere enhed
Om vi skriver 2011 eller 2018, så er perfektion i valg af dæk nødvendigt for at få fuld glæde af hatchen og strække dens formåen helt ud i yderpositionerne – noget, som Laurent Hurgon nikker genkendende til, når de afgørende hundrededele sekunder skal presses ud af omgangstiderne på banen.

“Nordschleife er en legendarisk bane, der er unik i kraft af dens længde, tekniske karakter og design, som er meget forskellig fra traditionelle baner. Det omhyggeligt afstemte Cup chassis, støddæmperne, Recaro sæderne, motorens 265 hk, det store drejningsmoment til rådighed fra 2500 til 5000 omd/min og bilens Bridgestone RE050A (235/35 R19) dæk gør, at jeg kan udnytte bilens enorme potentiale maksimalt, især på vej ind i og ud af sving,” fortalte Laurent Hurgon den junidag i 2011, hvor det lykkedes for Renault, Bridgestone og Laurent selv at få alt til at gå op i en højere enhed.

Renault og Bridgestone i mangeårigt samarbejde
Det var i 2004, da Bridgestone B250 blev valgt som originalmontering til Renault Modus, at Bridgestone blev leverandør af dæk til Renault biler i Europa. Mængden af Bridgestone dæk der leveres til Renault, er vokset lige siden. I dag monteres en række forskellige Bridgestone dæk på modeller som: Clio, Fluence, Scénic, Modus, Kangoo, Wind, Laguna GT, Captur og selvfølgelig Mégane.


Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20

Bridgestone
Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe. Bridgestone sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 45 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.