Tyre Talk

Punkteret? Bare kør videre

60 % af alle bilister kommer ud for en punktering, og det tager i gennemsnit tre timer, før de er
på vej igen. Måske er reservehjulet mørnet væk, eller det er sværere at benytte en donkraft,
end de troede.

Det kan være farligt at punktere

Det kan være ekstremt stressende at skifte dæk – og hårdt og beskidt. Det er heller ikke ufarligt at stå i vejsiden eller i nødsporet og skifte dæk med bilerne susende om ørerne. I det hele taget er der mange steder, hvor det vil utrygt at strande med et fladt dæk; en øde landevej i Italien eller et suspekt område af en sydfransk storby.

Kør roligt videre med et fladt dæk

Hurra for teknologiske opfindelser! Bridgestone, verdens største dækfabrikant har udviklet DriveGuard, et højteknologisk dæk, der kan køre videre efter en punktering – uanset hvor slem den er. Hele 80 kilometer med en fart på 80 km i timen uden du kan mærke det. DriveGuard er det første dæk af denne type, der kan monteres på nyere almindelige personbiler (med dæktryksovervågningssystemet TPMS –som er lovpligtigt på nye biler efter 2014).

DriveGuard dækket kort fortalt

DriveGuard blev lanceret i USA i 2016 og er nu kommet til Danmark. DriveGuard er det første af sin slags, og er blevet testet af danske, europæiske og amerikanske bilentusiaster med imponerende resultater. Ud over at være ”punkterfrit” har DriveGuard en høj køresikkerhed på våd vej og i vintervejr, kort bremselængde, høj kørekomfort og høj brændstofeffektivitet.


Yderligere information hos Bridgestone Danmark A/S:

Jesper Sørensen
Teknisk Chef Consumer Products
jesper.sorensen@bridgestone.eu
22 70 11 19


Bridgestone Corporation:
Bridgestone Corporation, med hovedkvarter i Tokyo, er verdens største dæk- og gummiproducent. Foruden dæk til en lang række formål, fremstilles også et bredt udvalg af diverse produkter, for eksempel gummi og kemiske produkter til industrielle formål samt sportsartikler. Bridgestone produkter sælges i over 150 lande.

Bridgestone Europe:
Bridgestone Europe, med europæisk hovedkvarter i Bruxelles, Belgien, er et regionalt datterselskab af Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent. Bridgestone Europe driver et teknisk center, 8 fabrikker samt salgskontorer i mere end 30 europæiske lande, med over 13.000 ansatte. Dæk, fremstillet af Bridgestone Europe, sælges både i Europa og resten af verden.

Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.