Tyre Talk

Nyt dæk fra Bridgestone udviklet til det danske vejr

Bridgestones nye premium touring-dæk Turanza T005 er udviklet på baggrund af interviews med tusindvis af europæiske bilister.

Bridgestone esitteli premium-luokan Turanza T005 -renkaan

Når Bridgestone sender sit nye premium touring-dæk Turanza T005 ud på de europæiske veje, rammer det de danske bilisters behov lige så sikkert, som det rammer asfalten. I udviklingen af dækket har Bridgestone nemlig interviewet tusindvis af europæiske bilister om deres behov og forventninger til deres ønskedæk.

Vi vil have fuld kontrol – også på regnvejrsdage

"Vi gik grundigt til værks, da vi udviklede det nye Turanza T005 premium touring-dæk”, fortæller Jakob Rønsholt, europæisk direktør for Products and Solutions Strategy hos Bridgestone. ”Vi har interviewet flere tusinde, europæiske bilister og analyseret deres behov meget nøje, før vi udviklede og producerede Turanza T005 – og det er et dæk med gode køreegenskaber, især i vådt vejr, som bilisterne har efterspurgt.”

Jakob Rønsholt uddyber: ”Konklusionen er klar. De europæiske bilister vil have et dæk, der bider sig ordentligt fast, også i sving på motorvejen eller ved uventede opbremsninger i byen – og også på regnvejrsdage med våde og halvfedtede veje. Samtidig skal dækket selvfølgelig have en god brændstoføkonomi og lang levetid.”

Bridgestones ingeniører har været på arbejde

I udviklingen af Turanza T005 har Bridgestones ingeniører arbejdet med kombinationen af premium materialer og design af slidbanemønsteret.

Ingeniørerne har anvendt en ny produktionsteknologi, hvor Bridgestones egne NanoPro-TechTM polymerer blandes i en gummiblanding med højt silica-indhold. Det maksimerer slidstyrke og vejgreb på våd vej, samtidig med at rullemodstanden holdes på et minimum.

Der er tætte lameller i blokkene, og rillerne i dækmønsterets centrale del er fordelt på en måde, hvor regnvandet effektivt kan ledes væk, så dækket kan fastholde vejgrebet.

Turanza T005 er certificeret af TÜV SÜD

Klassens bedste vejgreb i sving på våd vej er testet og certificeret af TÜV SÜD, et af Europas mest anerkendte, uafhængige testinstitutter. 1 Turanza T005 giver bilisten klassens førende EU label-værdier, med A for våd vej, og B for rullemodstand – nogle dimensioner endda med A/A kombination.

Bridgestones egne tests bekræfter, at Turanza T005 dækkets præstationer generelt er forbedret sammenlignet med det nuværende Turanza T001Evo2: ca. 10% bedre slidstyrke, hvilket både møder og overgår forbrugerens forventninger3, væsentligt forbedret vejgreb i våde sving, bremseevne på våd og tør vej, samt reduceret rullemodstand. 

T005 tilgængelig på eftermarkedet i mere end 140 størrelser

Turanza T005 er tilgængelig med et bredt dækprogram på det danske eftermarked og erstatter den nuværende T001 EVO. T005-programmet vil med mere end 140 størrelser fra 14” - 21'' næsten fuldstændigt dække touring-dæk efterspørgslen i 2019. Samtidig vil Bridgestone forenkle sit touring-dæk line-up, så Turanza T005 og DriveGuard dækker hele segmentet.

T005 valgt som originalmontering af de bedste bilmærker

Bridgestone Turanza T005 er allerede valgt som originalmontering af de bedste bilmærker og kan ses på vejene i takt med, at foråret og sommeren gør sit indtog

Originalmonteringen omfatter blandt andet Audi A1, A3, A4, A5, A6, A7 og Q2, Mercedes klasse A og B og CLA, Lexus LS, LC500 og LC500H, Nissan Micra, Opel Insignia, Renault Captur og Clio, Volkswagen ARTEON, Golf/Golf Plus/Golf SportsVan og Polo Crossover, Seat Leon og Skoda Arona.

Nedbremsning: https://youtu.be/BBXLHUKoQw4

I sving: https://youtu.be/nnSABcCxP6k 

Sammenlignet med 4 primære konkurrenter I samme segment: Michelin Primacy 3, Continental Premium Contact 5, Good Year Efficient Grip Performance, Pirelli Cinturato P7. Test udført af  TUV SUD på bestilling af f Bridgestone in April- Juli 2017 på  ATP Papenburg med dækdimension 205/55 R16 91V. Dæk er indkøbt I Europa af TUV SUD. Test bil: VW Golf 7. Rapport nr.: [713112819].

Based on internal tests vs predecessor.

Based on internal market research studies.

Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20Bridgestone

Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe. Bridgestone sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton, Seiberling og Bandag. 45 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.