Tyre Talk

Kom gennem Tyskland med ro på bagsædet

Tysklands endeløse Autobahn er for mange børnefamilier lidt af et feriemareridt, der bare skal overstås. Få gode råd til at komme nemmere gennem Tyskland.

Kom gennem Tyskland med ro på bagsædet

0Snart går det sydover for mange af os. Men før vi rammer Middelhavets lune vandkant, venter en lang tur – især Tysklands endeløse Autobahn står for mange børnefamilier som lidt af et mareridt, der bare skal overstås. Teknisk chef hos Bridgestone, Jesper Sørensen, giver her en håndfuld råd, når du skal køre langt med børn på bagsædet.

Alle skal spændes fast, og sikkerhedsudstyr monteres korrekt
Helt basalt skal du som fører af bilen sørge for, at børn under 15 år i bilen er spændt fast med sikkerhedsudstyr, der matcher deres højde, drøjde og alder. Er det ikke i orden, vanker der klip i kørekortet og en bøde på op til 2.000 kr, fortæller Jesper Sørensen.

Hold fast i autostol eller selepude så længe som muligt – og sørg for, at den er monteret korrekt.  Alt for mange autostole er monteret forkert – brug Isofix, hvis det overhovedet er muligt. Det minimerer risikoen for forkert montering. Faktisk anbefaler man, at børn op til 12 år sidder på en selepude.  Barnet skal være over 140 cm for at sidde på et forsæde med airbag.

Benstræk og boldspil
Et godt råd fra Jesper Sørensen er også: Husk pauserne! Og gerne flere pauser, end bilen har brug for til at få fyldt brændstof i tanken. Hver anden time er passende for de fleste. Stræk benene, få lidt at spise og drikke. Er der plads på rastepladsen i sikker afstand fra bilerne, så gør ti minutters fodbold eller stikbold underværker for børn og voksne.

Underholdning fra dengang far og mor var børn
Det er nemt at stikke ungerne en iPad i hånden – men hvorfor ikke prøve nogle af de gamle bagsædeaktiviteter, fra dengang far og mor var børn? Kortspil og små magnet-rejsespil som ludo, dam og backgammon kan stadig fange de fleste børn, når først de kommer i gang.

Og hvem husker ikke glæden ved at notere nummerplader i et kladdehæfte og se, hvem der først får samlet hele alfabet? Eller brug alfabetet til at dyste om, hvem der først får øje på ting, der starter med A-B-C – for de ældre børn kan legen fx også køres igennem på engelsk.

Er det trods alt for old school med noteshæftet, så lad ungerne bruge mobiltelefonens kamera og oprette en padlet (padlet.com), en slags fælles, online opslagstavle, hvor de i fællesskab kan samle trofæ-billederne. Padlet er også en sjov måde at få glæde af hele familiens mobilbilleder i løbet af ferien – og ungerne kan invitere bedsteforældrene derhjemme til at kigge med.

Brug biblioteket
Gå på opdagelse på biblioteket, før I tager afsted – det er de færreste børn, der kan modstå fristelsen fra de mange bøger, når først de står foran det store udvalg. Lokker det alligevel ikke, så brug eReolen eller Mofibo og download nogle e-bøger hjemmefra. Mange tilbyder gratis prøveabonnement.

En lur undervejs
Uanset alle anstrengelser for at sikre underholdning på turen, så er turen bare lang. Hav en nakkepude eller almindelig pude med til en lur undervejs, og måske et elsket sovedyr også er rart for de mindste. Et par sovebriller kan også være til nytte på de lange, lyse sommerdage.


Yderligere information


Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20

Bridgestone
Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe. Bridgestone sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton, Seiberling og Bandag. 45 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.