Tyre Talk

Det kan stadig betale sig at skifte til vinterdæk

Temperaturerne er i øjeblikket langt under frysepunktet, og det giver glatte veje. Alligevel kører 11 % af de danske biler rundt på sommerdæk. Det øger risikoen for glatføreulykker, fordi sommerdæk giver en betydelig længere bremselængde i sne, is og på fugtige veje. Og selvom dagene er blevet længere, og vintergækkerne er kommet frem, giver det god mening af skifte til vinterdæk nu - bedre sent end aldrig.

Dækimportørforeningen undersøgte i uge 4 7.133 biler på 31 offentlige parkeringspladser over hele landet, og fandt, at 11 % af bilisterne stadig kører med sommerdæk.

Er du en af de 281.000 danske bilister, der har valgt ikke at skifte til vinterdæk? De seneste års milde vintre har måske overbevist dig om, at du kan spare udgiften til et ekstra par dæk, eller du er bare ikke nået til det, fordi vejret har været så mildt? Men vinterdæk er ikke kun mere effektive i sne og is. Bremselængden bliver også kortere på fugtige vejbaner, som vi har haft masser af i disse våde, milde vintre. Og som vi kunne opleve her til morgen, kommer det kolde vejr og de glatte veje lige pludselig. Der kan sagtens være isglatte veje langt ind i april måned, så det giver god mening at få vinterdækkene på nu.

Dækkene er bilens vigtigste sikkerhedsudstyr
”Dækkene er den eneste forbindelse mellem din bil og vejen. Fire stykker gummi, på størrelse med en håndflade hver, er alt, der står mellem dig og en potentiel livstruende situation. Derfor skal du sørge for, at dine dæk passer til temperatur og vejr,” fortæller teknisk chef hos verdens største dækproducent Bridgestone, Jesper Sørensen.

”Vinterdæk klarer sig bedre ved lave temperaturer og sne og is på grund af kombinationen af særlige slidbanemønstre, dybere mønsterdybde og måske vigtigst af alt, gummiblandinger som forbliver bløde selv ved de laveste vintertemperaturer,” forklarer Jesper Sørensen. I takt med at temperaturen falder, bliver gummiet i almindelige dæk hårdere og mindre fleksibelt, og det påvirker bremseevnen og grebet i sving. Teknisk chef Jesper Sørensen viser i denne video, at der er god grund til at skifte til vinterdæk.

Og husk nu, uanset hvor gode dine vinterdæk er, spiller din hastighed også en stor rolle. Kør altid efter forholdene og tag hjemmefra i god tid, når vejret spiller med musklerne.

 

Yderligere information hos Bridgestone, filial af Bridgestone Europe NV/SA 

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20

Bridgestone, filial af Bridgestone Europe NV/SA 
Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe. Bridgestone sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 45 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.