Tyre Talk

Battlax Hypersport S22 sports radial MC-dæk overgår sin forgænger

Det nye Battlax Hypersport S22 fra Bridgestone er et endnu stærkere dæk end sin forgænger S21’eren. Claus Behn, Product Manager hos Bridgestone, løfter sløret for de teknologiske fintuninger, som får S22-køreoplevelsen helt op i omdrejninger.

Bridgestone Battlax Hypersport S22

”Rigtig mange motorcyklister har haft Battlax Hypersport S21 som deres foretrukne dæk”, indleder Claus Behn, Product Manager hos Bridgestone. ”S21 er et dæk, der for alvor har imponeret, og som er standard originaludstyr på en lang række sportsmotorcykler. Nu har Bridgestone lanceret efterfølgeren til det populære S21-dæk.”

Battlax Hypersport S22, der er en del af Bridgestones Battlax-linje af MC-dæk, er et nyt sports radial MC-dæk til gadebrug. Sammenlignet med S21’eren er det især vådvejsgrebet, der er blevet forbedret med Battlax Hypersport S22.

Teknologiske highlights
Undervejs i udviklingen har Bridgestone arbejdet med flere forskellige teknologier i dækket for at opnå de markante forbedringer, fortæller Claus Behn.

Øget stivhed i dækmønsteret forbedrer svingsikkerheden
”For at øge svingsikkerheden på regnfulde dage er stivheden i dækmønsteret på Battlax Hypersport S22 blevet øget i forhold til stivheden på S21,” forklarer Claus Behn. ”Den øgede stivhed i dækmønsteret giver bedre håndtering og performance på våd vej.”

Optimeret resin-blanding giver bedre grip på tørre overflader
”I designet af Battlax Hypersport S22 er resin-komponenterne blevet optimeret for at udvikle et nyt dækmateriale, der fungerer optimalt både ved høje og lave temperaturer,” fortæller Claus Behn og tilføjer: ”Det betyder, at S22 har bedre grip på tørre overflader end sin forgænger S21’eren, især ved lave temperaturer.”

Fin-partiklet silica forbedrer vejgreb på våde veje med 25 %
Midter-materialet på Battlax Hypersport S22 er lavet af en type silica, der indeholder mindre partikler end normalt for tilsvarende dæk. Og de små partikler klæber sig fast til vejen, forklarer Claus Behn: ”Det område, hvor silica er i kontakt med vejoverfladen, er blevet øget med 25 % i forhold til S21-dækket, så S22 har endnu bedre vejgreb på våde veje.”

Simulering af køreforhold ved høj hastighed har forbedret kontaktfladen på S22
I udviklingen af Battlax Hypersport S22 har Bridgestone benyttet sin ULTIMAT EYE™-teknologi til at måle og visualisere, hvordan dækket reagerer i forhold til underlaget

I forhold til S21’eren er der med S22 mindre slid under motorbremsning. Ændringen er med til at øge vejgrebet og give bedre road handling, uden at det går ud over dækkets levetid.

Udviklet med samme teknologi som dæk til FIM Endurance World Championship
ULTIMAT EYE™-teknologien bruger Bridgestone også, når de udvikler dæk til FIM Endurance World Championship. Med ULTIMAT EYE™ måler og visualiserer man, hvordan dækket opfører sig i kontakten med vejen.

”Normalt, når man udvikler dæk, foretager man simuleringer, bygger prototyper, og bruger laboratorier og almindelige tests for at få verificeret de data, man har fundet ved simuleringer,” siger Claus Behn. ”Med ULTIMAT EYE™ har vi simuleret high-speed riding conditions, som er tilsvarende, hvad man kan teste på et køretøj i et laboratorie. Sammen med konventionelle tests er teknologien med til at forbedre dækperformance gennem præcisionsanalyser og performance-verifikation på en solid, videnskabelig basis.”

Battlax Hypersport S22 fås i flere størrelser
Battlax Hypersport S22 kommer i én størrelse til forhjulet og fem størrelser på baghjulet.

Fordæk:
120/70ZR17M/C (58W)
Bagdæk:
160/60ZR17M/C (69W), 180/55ZR17M/C (73W)
190/50ZR17M/C (73W), 190/55ZR17M/C (75W)
200/55ZR17M/C (78W)


Yderligere information

Claus Behn
Product Manager
claus@schuberth.dk
42 14 11 40

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20


Bridgestone er Global Olympisk og Paralympisk Partner
Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent, blev Global Olympisk Partner i 2014 og Global Paralympisk Partner i 2018.

Bridgestone bestræber sig på at udvikle produkter, services og løsninger, som forbedrer menneskers måde at bevæge sig, leve, arbejde og lege på. Bridgestones engagement i den Olympiske og Paralympiske Bevægelse matcher Bridgestones budskab ”Chase Your Dream", der tilskynder alle mennesker til at overvinde forhindringer og kæmpe for at nå deres mål, og er en naturlig videreførelse af Bridgestones engagement i sport og innovation gennem mere end 100 år.

Bridgestone har globale rettigheder til den Olympiske og Paralympiske Bevægelse til og med 2024, en periode der inkluderer de Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo i 2020, Beijing i 2022 og Paris i 2024. Som en af de store sponsorer for den Olympiske og Paralympiske Bevægelse har Bridgestone globale markedsføringsrettigheder for sit fulde dæksortiment, specialdæk og køretøjsservicer til bilindustrien, selvkørende cykler, seismiske isolationslejer og en lang række bygge- og industriprodukter.