Bridgestone har netop annonceret lanceringen af deres nyeste generation af brændstofbesparende Ecopia dæk.

Med de nye H002 Ecopia dæk, der er udviklet med et innovativt mønster og gummiblandings-teknologi, kan ejere af flåder reducere deres samlede ejeromkostninger takket være klassens højeste brændstofeffektivitet – uden at gå på kompromis med antallet af kørte kilometer.2 H002 Ecopia dækket byder også på fremragende præstationer i vådt vejr3 og tilbyder komfort året rundt med fuld overholdelse af den europæiske vinterlovgivning.

Best-in-class over hele linjen

Med 30 procent af de samlede omkostninger udgør brændstof langt den største driftsomkostning for langdistanceflåder.4 Og ikke bare det. I dag står branchen også over for mere udfordrende EU-forordninger om CO2-udledning og tilbagevendende bekymringer for trafiksikkerheden, især i dårligt vejr. Den seneste generation af Ecopia dæk er konstrueret til at imødekomme disse udfordringer i hverdagen.

Det nye H002 Ecopia opnår klassens bedste brændstoføkonomi gennem en EU-mærkning i A-A-A-klassen i kombinationen styre-, træk- og påhængsaksler. Ved at bruge nye Ecopia dæk på akslerne vil en gennemsnitlig langdistanceflåde kunne opnå en besparelse på mere end 1.500.000 kr. pr. år på udgifterne til brændstof og reducere CO2-udledningen med 546 tons om året.5

Udover fordelene i brændstofeffektivitet er den nyeste generation af Ecopia dæk også konstrueret til at holde lastbilerne kørende og chaufførerne sikre ved meget udfordrende, våde vejrforhold. Dækkene har klassens bedste vådvejsgreb – testet og afprøvet af TÜV SÜD. Det nye Ecopia fik også fremragende evalueringer for vådgreb, med en EU-mærkning i B-B-B-klassen i kombinationen styre-, træk- og påhængsaksler.6

Som det eneste dæk til flåder er den nye Ecopia generation også helt vinterklar med 3PMSF og M+S mærkning tilgængelig på alle positioner. Det betyder, at serien er kompatibel med alle vinterlovgivninger over hele Europa.

Den nye generation af Ecopia dæk er blevet certificeret af TÜV SÜD Test Mark for dets kvalitet og sikkerhed. Dette resultat gælder for hvert enkelt dæk: styre-, træk- og påhængsaksler.

Bridgestones holistiske tilgang til brændstofbesparelse

Det nye H002 Ecopia lanceres i september 2018 med 315/70R22.5 styre-/trækaksler og 385/55R22.5 påhængsaksler med yderligere fire produkter tilgængelige inden udgangen af 2018. Det fulde line-up, herunder 60" serien, bliver fuldført i 2019 og kommer til at omfatte alle de vigtigste langdistancestørrelser.

Det nye Ecopia sortiment er det seneste initiativ i Bridgestones holistiske tilgang til at maksimere brændstofeffektiviteten for sine flådekunder. Kombineret med Bandags fuel-smart regummierings-linje FuelTech®, overvågningssystemet til dæktryk Tirematics og den omfattende dækstyringsservice til kommercielle flåder Total Care kan Ecopia H002 har flådeejerne det bedste udgangspunkt for at reducere driftsomkostningerne.

Paolo Ferrari, CEO og direktør hos Bridgestone EMEA, siger: ”Hos Bridgestone forstår vi flådeejernes behov bedre end nogen andre, takket være vores stærke kundeorienterede tilgang, vores store og voksende servicenet og indsigten fra vores ‘Total Tyre Care’ dækstyringssystemer. I en branche og verden i hurtig forandring leder flådeejere i stadig stigende grad efter effektivitet, bæredygtighed, sikkerhed og komfort. Co-udviklet og testet på 14 millioner kilometer med centrale flådekunder i hele Europa gør det nye H002 Ecopia dæk det muligt for vores kunder at opnå alle fire ting ved at reducere driftsomkostningerne, C02-udledning og give ensartet præstation hele året rundt."


1 A mærkning i brændstofeffektivitet i størrelserne 315/70R22.5 og 385/55R22.5 i henhold til EU dækmærkningen. Bedste vådvejs trækkraft i klassen efter vådvejsprøve på stejl vej udført af TÜV SUD i juli-august'18, efter anmodning fra Bridgestone Europe. Konkurrenter i test: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH: 01. Rapport nummer: 713136052-7
2 A mærkning i brændstofeffektivitet i klasse 315/70R22.5 og 385/55R22.5 i overensstemmelse med EU dækmærkningen. Samme køreevne sammenlignet med forgængeren baseret på intern vurdering udført i 2017 og 2018.
3 B mærkning i vådvejsgreb i størrelserne 315/70R22.5 og 385/55R22.5 i henhold til EU dækmærkningen. Bedste vådvejs-trækkraft i klassen efter vådvejsprøve på stejl vej udført af TÜV SUD i juli-august '18, efter anmodning fra Bridgestone Europe. Konkurrenter i test: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH: 01. Rapport nummer: 713136052-7
4 ACEA-positionspapir: Fremtidige CO₂-standarder for tunge køretøjer, april 2018.
5 Finansielle besparelser og CO2-reduktion i forhold til tidligere generation Ecopia H001. Forskel i brændstofforbrug og CO2-emission mellem Ecopia H002 og Ecopia H001 i henhold til Vecto værktøj til 4x2 lastvogns- og påhængskombination. Årlige besparelser forventes beregnet til en hel flåde baseret på følgende forudsætninger: Flådens størrelse på 150 lastbiler og 150 trailere, 130.000 kørte km årligt pr. lastbil, dieselpris € 1,2 / l.
6 B mærkning i vådvejsgreb i størrelserne 315/70R22.5 og 385/55R22.5 i henhold til EU dækmærkningen. Bedste vådvejs-trækkraft i klassen efter vådvejsprøve på stejl vej udført af TÜV SUD i juli-august '18, efter anmodning fra Bridgestone Europe. Konkurrenter i test: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH: 01. Rapport nummer: 713136052-7Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20


Bridgestone
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe NV/SA. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 47 medarbejdere servicerer dækcentre, bilforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.

Bridgestone i Europa, Mellemøsten og Afrika
Bridgestone er verdens største dæk- og gummiproducent. I næsten 90 år har vi bidraget til, at mennesker og varer kommer frem til deres
bestemmelsessted, sikkert og uden afbrydelser undervejs. Sikker og pålidelig transport er vigtigere end nogensinde før, og vi arbejder hver dag for at leve op til vores kunders tillid og skabe højest mulig tryghed og sikkerhed, lige præcis hvor det er allervigtigst: hvor dækket rammer vejen. På vores fabrikker, der er blandt Europas mest avancerede, udvikler vores kemikere, ingeniører og dataloger morgendagens teknologier, hele tiden med det formål for øje at finde konkrete løsninger på de konkrete udfordringer, som bilister møder på vejen hver eneste dag.
I Europa, Mellemøsten og Afrika er Bridgestone til stede i 38 lande og har mere end 18.300 medarbejdere. I de nævnte regioner driver Bridgestone 15 fabrikker og 2 førende R&D centre med testkørselsanlæg. Vi er stolte af at være den spiller i branchen, som investerer mest i forskning og udvikling, nemlig mere end € 790 millioner det seneste år.

Læs mere om Bridgestone i Europa, Mellemøsten og Afrika på www.bridgestone.eu ,www.bridgestonenewsroom.eu. Følg os på Facebook, Instagram, YouTubeTwitter og LinkedIn.

 

Bridgestone Ecopia H002