Der er – desværre – en rigtig god forklaring på, hvorfor bybusdæk har slidindikator på dæksiden. Det er nemlig kantstenen, som alt for ofte tager livet af bybussens dæk, snarere end et nedslidt mønster på dækket.

I mere end 20 år har løsningen på problemet heddet kantbeskyttere og slidforstærkning på siden af dækket, så der er nogle ekstra mm gummi på siden at slide af. Alligevel er det ikke nok til at sikre dækkets reelle levetid, og alt for mange bybusdæk kasseres på grund af slidt dækside.

Kør tæt på kantstenen uden at tage livet af bussens dæk
Med det nye kantstensdesign kan bussen nu køre tæt på kantstenen, uden at dækket bliver slidt i samme omfang som hidtil. Konstruktionen af kantstenen omfatter en specielt udviklet mere glat skråning, som interagerer med formen på dækket for at mindske slitage på dæksiderne og vibration. Den kan også tilpasses til almindelige dæk- og køretøjsstørrelser, der anvender en bestemt kantstensplacering.

Resultatet er en væsentlig mindre afstand mellem kantstenen og bussens indgang, og det giver lettere og sikrere ind- og udstigning for passagererne – især kørestolsbrugere, ældre mennesker og personer med barnevogne.

Kantstensdesignet skal stå sin prøve til OL 2020
Det nye kantstensdesign blev introduceret i Okayama, Japan i juni 2019. Designet bliver nu taget i brug af bystyret i Tokyo, hvor det til februar skal stå klart i Tokyos olympiske og paralympiske by til legene i 2020. Anlægget vil omfatte næsten 395 meter kantsten, designet til at passe til en bred vifte af dæk- og køretøjsstørrelser.

Som officiel partner for de Olympiske og Paralympiske lege har Bridgestone bidraget i udviklingsarbejdet med sin viden fra dæk og gummi til erhvervsmæssig buskørsel. Bridgestone arbejder fortsat med bystyret i Tokyo og andre kommuner på at identificere fremtidige placeringer af den nye løsning, så den også kan gøre gavn efter de Olympiske og Paralympiske lege i Tokyo i 2020.


Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20


Bridgestone er Global Olympisk og Paralympisk Partner
Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent, blev Global Olympisk Partner i 2014 og Global Paralympisk Partner i 2018.

Bridgestone bestræber sig på at udvikle produkter, services og løsninger, som forbedrer menneskers måde at bevæge sig, leve, arbejde og lege på. Bridgestones engagement i den Olympiske og Paralympiske Bevægelse matcher Bridgestones budskab ”Chase Your Dream", der tilskynder alle mennesker til at overvinde forhindringer og kæmpe for at nå deres mål, og er en naturlig videreførelse af Bridgestones engagement i sport og innovation gennem mere end 100 år.

Bridgestone har globale rettigheder til den Olympiske og Paralympiske Bevægelse til og med 2024, en periode der inkluderer de Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo i 2020, Beijing i 2022 og Paris i 2024. Som en af de store sponsorer for den Olympiske og Paralympiske Bevægelse har Bridgestone globale markedsføringsrettigheder for sit fulde dæksortiment, specialdæk og køretøjsservicer til bilindustrien, selvkørende cykler, seismiske isolationslejer og en lang række bygge- og industriprodukter.


City bus