General Motors, der producerer Chevrolet, Cadillac, Buick, Opel, Vauxhall og en række andre bilmærker, har for tredje gang uddelt sin årlige Supplier Quality Excellence Award, en global pris der uddeles til nominerede virksomheder blandt GM’s leverandører.

Nominerede leverandører skal leve op til en række strenge krav hos GM, blandt andet krav om fejlfri produkter, kvalitetsstyring og certificeringer. Ikke mindre end tre af Bridgestones dækfabrikker i Europa er blevet hædret med prisen: fabrikken i Poznan, Polen; fabrikken i Burgos, Spanien og fabrikken i Béthune, Frankrig.

En af de mest avancerede dækfabrikker i verden
Da Warsaw Business Journal og det polske handelskammer i 2012 for første gang rangordnede en række udenlandske investeringer i Polen for at kåre ’Investment of the Year’, kom Bridgestone øverst på listen med sin yderst avancerede dækfabrik i Poznan.

Fabrikkens produktion på mere end 29.500 premium-dæk om dagen er baseret på flere af Bridgestones banebrydende teknologier, fx ologic-teknologien udviklet til BMW’s i3 elbil hvor man udnytter synergien mellem stor dækdiameter og smal dækbredde, eller Run Flat dæk hvor man ved punktering sikkert kan køre videre til sit dækværksted i stedet for at stå i vejsiden.  

20 % reduktion i energiforbruget
Bridgestones dækfabrik i Burgos, Spanien har gennem de sidste 10 år reduceret sit energiforbrug med 20 % - vel at mærke uden at reducere i antallet af producerede dæk. Reduktionen i energiforbruget er et vigtigt skridt mod Bridgestones globale mål om at have reduceret virksomhedens samlede CO2-udledning med 35 % i 2020 sammenlignet med 2005.

Fabrikken i Burgos er ISO 50001 certificeret for sin løbende og vedvarende indsats med at energi-effektivisere, blandt andet gennem udviklingen af et energy management system (EnMS). Også Bridgestones fabrik i Wilson County i USA og Bridgestones europæiske testcenter i Rom er ISO 50001 certificeret.

25.000 dæk om dagen

Bridgestone-fabrikken i Béthune i det nordlige Frankrig har mere end 50 år på bagen som en af de absolut største arbejdspladser i Pas-de-Calais regionen. Da fabrikken i 2011 fejrede sit 50 års jubilæum, var der blevet produceret mere end 241 mio. dæk af de 8700 ansatte, som gennem årene havde været beskæftiget på fabrikken, mange af dem som 3. generation fra samme familie. 75% af produktionen på 25.000 dæk om dagen var i 2011 dæk til passagerbiler, både sommer- og vinterdæk.

Dæk af høj kvalitet giver køresikkerhed
”Hos Bridgestone er vi glade for General Motors anerkendelse af vores produkter og måde at drive forretning på. Prisen er især en anerkendelse af vores kollegers daglige indsats på de tre fabrikker i Burgos, Poznan og Béthune for at levere højkvalitetsdæk og sikkerhed til vores kunder,” siger teknisk chef i Bridgestone Danmark, Jesper Sørensen.

 

­­­­­­­­­­­­­­Yderligere information hos Bridgestone Danmark A/S:

Jesper Sørensen
Teknisk Chef Consumer Products
jesper.sorensen@bridgestone.eu
22 70 11 19

Bridgestone Corporation:
Bridgestone Corporation, med hovedkvarter i Tokyo, er verdens største dæk- og gummiproducent. Foruden dæk til en lang række formål, fremstilles også et bredt udvalg af diverse produkter, for eksempel gummi og kemiske produkter til industrielle formål samt sportsartikler. Bridgestone produkter sælges i over 150 lande.

Bridgestone Europe:
Bridgestone Europe, med europæisk hovedkvarter i Bruxelles, Belgien, er et regionalt datterselskab af Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent. Bridgestone Europe driver et teknisk center, 8 fabrikker samt salgskontorer i mere end 30 europæiske lande, med over 13.000 ansatte. Dæk, fremstillet af Bridgestone Europe, sælges både i Europa og resten af verden.

Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner. 

Bridgestones dækfabrik i Burgos Spanien