De nye R-STEER 001 og R-DRIVE 001 dæk er blevet udviklet som svar på tendensen til meget varierende driftsforhold fra den ene dag til den anden samt større variation i regionale kørselsopgaver fra motorvejskørsel til lettere off-road.

Dette regional-segment, der repræsenterer omkring 42 % af det samlede europæiske marked for lastbildæk, dækker også forskellige typer køretøjer - almindelig fragtbiler, sættevognstrækkere til tank- og køletransport, forvogne, busser samt mere specialiserede områder som renovationskørsel og tømmertransport.

For at imødekomme dette marked har Bridgestone udviklet R-STEER 001 og R-DRIVE 001 lastbildæk med mere robusthed for alsidige forhold og mere varieret anvendelse. Det er sket uden at gå på kompromis med ydeevne og trafiksikkerhed. De nye dæk er også bedre i stand til at klare kørsel med for lavt dæktryk samt overbelastning, da dette ofte forekommer i større flåder med varierende driftsforhold og kørselsopgaver.

Længere levetid og forbedret potentiale for regummiering

R-STEER 001 og R-DRIVE 001 lastbildæk er udviklet til ture på mellem 50 og 1.000 km, med op til 5 % off-roadkørsel for kunder, der ønsker at forbedre deres dækomkostning pr. kilometer.

Blandt egenskaberne er lang levetid, lav rullemodstand, fremragende trækkraft for R-DRIVE 001, robuste karkasser for størst mulig potentiale for regummiering og opskæring i forhold til forgængerne R297 og M729.

Eksklusiv teknologi i gummiblanding

For at opnå disse egenskaber har udviklingsingeniørerne udnyttet Bridgestones unikke NanoPro-Tech™-teknologi, hvilket reducerer energitabet i den øverste del af dækket, når det deformeres under kørslen. Reduceret energitab medfører reduceret rullemodstand, hvilket garanterer holdbarhed og slidstyrke, uden at det går dækkets ydeevne.

De avancerede slidbanemønstre er designet med Bridgestones unikke slidbaneteknologier: Tie-bar mellem slidbanens blokke på R-DRIVE 001 for øget stivhed og levetid på karkassen; Square Shoulder design på R-STEER 001 for ekstra stabilitet i sving samt længere levetid. Dertil kommer Stone Ejectors for forbedret potentiale for regummiering samt Dual Sipe teknologi til forbedrede vejgreb ved kørsel på våde vinterveje.

- De nye R-STEER 001 og R-DRIVE 001 lastbildæk fastholder de stærke egenskaber fra deres Bridgestone-forgængere men giver kunderne endnu længere levetid og slidstyrke under varierende driftsforhold – oven i købet til en lavere pris pr. kilometer end deres forgængere, siger Harald Van Ooteghem, der er Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit for Bridgestone Europe.

Omfattende feltprøver i 18 EU-lande, der spænder fra seriøs on- og off-road brug til 100 % motorvejskørsel, har vist, at R-STEER 001 og R-DRIVE 001 har fremragende holdbarhed og forbedret potentiale for regummiering og mønsteropskæring samtidig med, at de lever op til de præstationer, som forventes af premium lastbildæk fra Bridgestone.

Related Tyres