FAQs

Monteringer

 • Kan jeg montere FRT-mærkede dæk på forreste styrende aksel?

  Helst ikke. Bridgestone anbefaler, at du kun monterer FRT-mærkede dæk på trailer- og bogieaksler men ikke på for- og trækaksler (se side 12 i dataoversigten for mere information).

 • Er det virkelig nødvendigt at montere vinterdæk?

  Uanset om du kører under ekstreme nordiske forhold eller i de mildere klimaer i Central- og Sydeuropa, kan vintermånederne give store udfordringer for dine dæk. Derfor har Bridgestone udviklet et omfattende udvalg af premium vinterdæk, der gør dig i stand til at holde dine køretøjer i gang under alle forhold: fra ekstreme temperaturer og vådt vejr til is og sne. Du vil også opleve, at vinterdæk er obligatoriske i visse lande, hvilket gør det tilrådeligt at tjekke lokale regler for at undgå bøder eller køreforbud. Klik her for en oversigt over gældende lovgivning.

 • Hvor meget kan jeg spare med Bridgestone Ecopia-dæk med lav rullemodstand?

  Afhængigt af dit køretøjs type og kørselsforhold udgør rullemodstand mellem 20 og 50 % af din samlede brændstofforbrug. Ved at indarbejde de nyeste fremskridt inden for dækmønstre og gummiblanding kan Bridgestone Ecopia reducere rullemodstanden svarende til brændstofbesparelser på op til 5% (*)! Beregnet på tværs af hele din flåde vil dette give markante besparelser, som let opvejer de marginale ekstra indkøbsomkostninger på Ecopia dæk. Det gælder især, når man også tænker deres lige så fremragende sikkerhed, ydeevne og holdbarhed. Besøg Ecopia siderne for mere information og for at beregne præcist, hvor meget DU kan spare baseret på dine driftsforhold.

  (*) Baseret på TÜV SÜD testresultater og interne tests, der sammenligner ECOPIA H-Steer 001, ECOPIA H-DRIVE 001 og ECOPIA H-TRAILER 001 med det tidligere Ecopia produktprogram (hhv. R249 Ecopia, M749 Ecopia og R109 Ecopia i str. 315/70R22.5 og 385/55R22.5).
 • Hvilke informationer kan jeg finde på siden af dækket?

  Du finder denne information her.

 • Hvorfor investere i Bridgestone premium-dæk i forhold til discount-dæk?

  Fordi Bridgestone premuim-dæk ofte vil give dig en besparelse i det lange løb. Lad dig ikke narre af såkaldte "billige" dæk. Bridgestone udvikler premium kvalitetsdæk, der ikke kun sætter sikkerheden højest, men som også tager de samlededæk omkostninger pr. km i betragtning. Med dæk, der tilbyder enestående holdbarhed og kilometerydelse, lavere brændstofforbrug, lang levetid, fremragende regummierings-egenskaber samt naturligvis markant bedre ydeevne, trafiksikkerhed og driftssikkerhed for din flåde. De er bedre for dine chauffører, for miljøet og for din virksomhed. Find ud af mere her.

Vedligeholdelse

 • Kan jeg spare penge ved opskæring af mine dæk?

  I mange situationer kan opskæring af dine lastbildæk faktisk være en god forretning! Udført korrekt og professionelt kan opskæring øge dækkets levetid, reducere miljøbelastningen samt reducere både dine dæk- og brændstofomkostninger. For at undgå at forringe trafiksikkerheden er det imidlertid vigtigt, at opskæring udføres af en uddannet professionel dækekspert, og at der er mindst 3 mm af slidbanen tilbage inden opskæringen. En fejlagtig opskæring kan forårsage skader på slidbanen og karkassen, så den ikke efterfølgende kan anvendes til regummiering.

  Bemærk: Selv delvist nedslidte dæk bør aldrig opskæres!

 • Hvordan kan jeg passe på mine dæk, så de holder længere?

  Ud over at køre med korrekt dæktryk er der et par andre tips, du kan bruge for at sikre, at dine dæk fortsat yder deres bedste i hele dækkets levetid.

  1. Byt dine dæk rundt for hver 2-3. måned. Ombytningen kan minimere ujævn dækslitage, forlænge slidbanens liv samt reducere dine samlede dækomkostninger ved udskiftning. Følg de enkle retningslinjer her for at optimere dine dæks levetid.
  2. Reparér enhver skade så hurtigt som muligt. Tjek regelmæssigt for beskadigelser og foretag de nødvendige reparationer, før skaderne bliver værre. Kontrollér for eventuelle fremmedlegemer som sten, søm og glasskår i slidbanen på dine dæk, da disse også kan forårsage skader over tid og/eller reducere ydeevnen.
 • Hvordan finder jeg ud af det korrekte dæktryk på mine dæk?

  Der er mange faktorer, der afgør det korrekte dæktryk i dine dæk. Det bedste sted at starte er i din bils instruktionsbog og finde bilproducentens anvisninger. Men dine dæks tekniske egenskaber, belastningen, køreunderlaget og kørestilen har også indflydelse på det korrekte dæktryk. Husk på, at det er luften i dine dæk, der skal bære vægten af køretøjet og godset, ikke karkassen! Lavt dæktryk vil forårsage overdreven nedbøjning af dine dæksider, øget slitage, mekanisk spænding, større friktion, ekstra rullemodstand samt højere brændstofforbrug. For højt dæktryk reducerer den naturlige deformation, hvilket kan forårsage skader på dine dæk eller endda dækeksplosion. I tvivlstilfælde skal du kontakte din dækspecialist for at få professionel rådgivning!

 • Hvor mange gange kan jeg regummiere mine dæk?

  Sammen med Bandag er Bridgestone i stand til at tilbyde markedets mest avancerede teknologi for regummiering af lastbil- og busdæk. For at få mest ud af din dækinvestering er det dog vigtigt, at du passe på dine karkasser. Det gælder korrekt dæktryk, omhyggelig reparation af eventuelle skader samt regelmæssig ombytning af dine dæk, så de slides jævnt. Dermed kan du sikre længst mulig levetid samt flere regummieringer af dine karkasser. Naturligvis spiller typen af dit køretøj, drifts- og kørselsforhold osv. ind i vurderingen af mulighederne for regummiering af dine dæk. Vi anbefaler, at du konsulterer Bandags hjemmeside for mere detaljerede oplysninger.

 • Hvornår skal jeg udskifte mine dæk?

  Af hensyn til sikkerheden for dine chauffører og de øvrige trafikanter, samt for at opnå optimal ydeevne og effektivitet, er det vigtigt at udskifte dine dæk på det rigtige tidspunkt. De fleste europæiske lande har strenge regler om mindste tilladte mønsterdybde. For at holde din samlede pris pr. km nede anbefaler Bridgestone regummiering af dækkene, inden de når ned til den lovbestemte grænse. Dette for at undgå at beskadige dækkenes karkasser. Tag et kig på vores Retread-sider eller besøg Bandags hjemmeside for mere information.

 • Hvorfor er det vigtigt at køre med korrekt dæktryk?

  Det er der flere grunde til! Blandt de vigtigste er trafiksikkerheden. Vidste du, at et dæk med for lavt dæktryk også forringer brændstoføkonomien og dækkenes levetid betydeligt? For lavt dæktryk giver højere rullemodstand og dermed højere brændstofforbrug. Blot 10 % fald i dæktryk kan medføre en stigning i brændstofforbruget på 1,7 %. Det forårsager også ekstra slitage på dækskulderen. Med 20 % for lavt dæktryk holder dine dæk kun 75 % af deres normale levetid. Kort sagt: Korrekt dæktryk giver dine dæk længere levetid, sparer brændstof og redder måske endda dit og andre trafikanters liv!

Regler

 • Hvordan finder jeg ud af reglerne for brug af vinterdæk i de forskellige lande?

  De forskellige regler for brug af vinterdæk i de forskellige europæiske lande kan være temmelig forvirrende. Derfor har vi sammenfattet de vigtigste informationer i dette dokument. Uanset de gældende regler og sanktioner i de forskellige lande anbefaler Bridgestone på det kraftigste brug af vinterdæk, der er tilpasset de specifikke kørselsforhold. Uanset om du kører under ekstreme nordiske forhold eller under varmere himmelstrøg i Central- og Sydeuropa, kan vintermånederne give store udfordringer for dine dæk. Af hensyn til chaufførens sikkerhed og køretøjets driftssikkerhed anbefaler Bridgestone at i god tid skifte til dæk, der er særlig velegnet til kørsel under kolde, våde og/eller ekstreme forhold.

 • Hvor lang er Bridgestones garantiperiode?

  Bridgestone står ved kvaliteten af sine premium lastbil- og busdæk. Det er baggrunden for, at alle Bridgestones dæk er dækket af en standard garantiperiode på fem år (fra produktionsdato). Vores generelle garanti dækker eventuelle defekter i både materiale og produktion, som konstateres i løbet af garantiperioden ved normal anvendelse. For nærmere oplysninger om vore garantibestemmelser og mere information om, hvad Bridgestone opfatter som normal anvendelse, skal du kontakte din lokale dækforhandler eller Bridgestone-repræsentant.

 • Hvilke informationer finder jeg på dækkets typebetegnelse?

  De nye europæiske dækmærkningsregler, der trådte i kraft i 2012, har til formål at forbedre trafiksikkerheden og driftsøkonomien samt reducere miljøpåvirkningen i Europa. Den nye mærkning indeholder informationer om dækkets præstationer på tre nøgleområder: rullemodstand, bremseevne på våd vej samt støj. Der er 7 klasser for brændstoføkonomi samt vejgreb i vådt føre: fra A (bedst) til G (dårligst) samt tre kvaliteter for dækmønster mht. støj. Naturligvis er der mange andre faktorer, der påvirker dækkets ydeevne, så for at få det komplette overblik er det en god idé at snakke med din lokale Bridgestone-specialist eller klikke her for mere information.