Bridgestones Ecopia produktprogram udgør en milepæl i bæredygtig ydeevne. I kombination med Bandags FuelTech regummierede dæk giver denne løsning mulighed for at reducere omkostningerne til et minimum og samtidig belaste miljøet mindst muligt.

Beskyttelse af miljøet

Som en virksomhed, der arbejder for at forbedre mobiliteten, går Bridgestone meget op i at reducere CO2-udledningen og samtidig belaste miljøet mindst muligt. Det er Bridgestone-gruppens ambition at reducere CO2-udledningen pr. leveret enhed gennem alle faser, dvs. indkøb, logistik, udvikling, produktion, salg, brug i hele dækkets levetid samt genbrug med 35 %*) inden 2020.
Det sker bl.a. gennem målrettet fokus på at nedbringe rullemodstanden, og Bridgestones  dæk-serie Ecopia med premium dæk for styrende hjul, trækhjul og trailerhjul bidrager netop til dette. Et gennembrud inden for bæredygtig transport.

(*)sammenlignet med niveauet i 2005.


Brændstofbesparelser

Op til 5 % brændstofbesparelser*) i forhold til den tidligere Ecopia dækserie.

Læs alt om den nye ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 og ECOPIA H-TRAILER 001 dækserie, der takket være lavere rullemodstand med potentielt op til 5 % brændstofbesparelse er Bridgtestones mest effektive langtursdæk nogensinde. Desuden får du fremragende vejgreb og styre-/bremseegenskaber med i købet, så du opnår endnu bedre sikkerhed**).

Bridgestones eksklusive NanoPro-Tech materialesammensætning reducerer markant niveauet for intern friktion mellem de forskellige elementer i dækket. Det giver et markant lavere energitab og dermed rullemodstand. Dette kan direkte overføres til op til 5 % brændstofbesparelse som påvist gennem adskillige tests.

Teknologier

Førende teknologier som leverer markante brændstofbesparelser samt mange andre fordele.

Lavere rullemodstand og forbedret levetid.

Bridgestones eksklusive NanoPro-Tech teknologi reducerer den interne friktion i dækket markant.

Det giver et markant lavere energitab i den øverste del af dæk, når det roterer og opnår kontakt med vejbanen, og dette kan direkte oversættes til lavere rullemodstand og dermed brændstofforbrug.

Robust karkasse for bedre regummieringsegenskaber.

Bridgestones teknologiske gennembrud med Waved Belt-teknologi består af et vævet mønster af 9 ståltråde. Dette omvikles i dækkets omdrejningsretning og udgør det første og andet lag i dækket. Dette reducerer påvirkningerne i kanten af bælterne samt bidrager til større stabilitet og dermed levetiden for karkassen. Denne teknologi giver et stabilt fundament for karkassen i hele dens levetid, så den ikke udvider sig.

Lavere rullemodstand og forbedret levetid.

Bridgestones Low Energy Pattern er specielt udviklet til at kontrollere bevægelserne i slidbanen mere effektivt. Takket være mindre deformation under kørslen reduceres slitagen, og den mindre deformation bidrager desuden til lavere rullemodstand og dermed brændstofforbrug.