De investeringer, der skal gennemføres frem til 2022, vil omfatte modernisering og optimering af eksisterende produktionslinjer.

”Vi planlægger at øge den daglige produktion af dæk fra de nuværende 31.000 til 40.000," siger Roman Staszewski, direktør for Bridgestone Poznan.

Investeringen blev oprindeligt annonceret som en del af en €260 millioners, fem års ekspansionsplan i Europa, som sigter mod at forbedre produkt-mikset både i forhold til mærker og størrelser.

Investeringen i Poznan vil også indebære en udvidelse af den fysiske placering, som allerede fylder 26 hektar jord.

Investeringen vil omfatte proces-automation, kapacitetsforøgelse, yderligere forbedring af procesnøjagtigheden og en forbedring af den ergonomiske arbejdsplads. Derudover vil lagerkapaciteten på stedet blive forøget.

Som en af Bridgestones mest avancerede dækfabrikker producerer anlægget i Poznan premium-dæk, high performance dæk, dæk med run-flat-teknologi og ologic dæk med lav rullemodstand.

Fabrikken leverer dæk til førende bilfabrikker, herunder Volkswagen, BMW, Audi, Maserati, Porsche og Mercedes og er det eneste Bridgestone driftsanlæg, der fremstiller de lydisolerede B-Silent og B-Seal dæk.

I oktober 2017 annoncerede Bridgestone et €266 millioners faseopdelt investeringsprogram på tværs af tre af deres EU-baserede dækfabrikker.

Bridgestone meddeler, at ligesom Poznan vil deres Stargard fabrik i Polen og anlægget i Burgos i Spanien også blive ”opgraderet væsentligt” frem mod begyndelsen af 2022. Programmet kommer til at omfatte installation af den mest avancerede produktionsteknologi, der findes inden for autonome systemer og højtydende maskiner.

Målet er at øge anlæggenes evne til at producere sofistikerede, højkvalitets dæk og forøge output-kapaciteten med mere end 20 %.

 


Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20

 

Bridgestone
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe NV/SA. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 47 medarbejdere servicerer dækcentre, bilforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.