En uafhængig jury af brancheeksperter har udnævnt Bridgestone til Årets Dækproducent ved Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence i 2016.

Det blev offentliggjort ved en galla-ceremoni på Tire Technology Expo i Hannover, Tyskland, den 17. februar, hvor Eduardo Minardi, Executive Chairman og CEO for Bridgestone EMEA, modtog prisen på vegne af Bridgestone Corporation.

”Alle i Bridgestone er enormt stolte over at modtage denne anerkendelse. R&D og innovation danner grundlaget for alle vores aktiviteter, og det er den eneste vej mod en bæredygtig fremtid,” sagde Minardi i sin takketale.

Dommerne anerkendte flere af Bridgestone’s resultater inden for R&D og bæredygtig produktion i 2015, herunder en $250 millioner investering i Tokyo, Japan, med det formål at fremme åben innovation baseret på partnerskaber mellem branchen, det offentlige og uddannelsessektoren.

Som kommentar til denne R&D-reorganisering udtalte Graham Heeps, redaktør på magasinet Tire Technology International og formand for juryen, ved ceremonien:

”Stort tillykke til Bridgestone. En del af denne reorganisering vil omfatte øget samarbejde med eksterne virksomheder. Bridgestone har ligesom andre dækproducenter anerkendt, at fremtidens dæk kræver innovation uden for den traditionelle dækbranche med materialer og elektronik som særlige fokusområder. Det er en kærkommen forandring i en branche, undertiden præget af en hemmelighedsfuld, indadskuende tilgang.”

Dommerne nævnte tre andre Bridgestone-resultater i 2015:

  • Bridgestone’s første konstruktion af et personbildæk lavet af naturligt gummi fremstillet udelukkende af guayule-gummi – en plante, der kun vokser i tørre ørkenområder – som forventes at kunne bidrage til diversificeringen af naturgummikilder
  • Bridgestone Asia Pacific Technical Centers opdatering og flytning til Thailand
  • Og for bæredygtig produktion, Bridgestone’s dækfabrik i Wilson, NC, USA, som nu producerer med nul-affald til deponering.

Ud over de projekter, der er nævnt ovenfor, var dommerne imponerede over Bridgestone’s samlede engagement til vækst gennem R&D-investeringer, som Flavio Farroni, forskningsstipendiat på universitetet i Napoli Federico II, Italien, påviste:

”Firmaet Bridgestone og navnlig Bridgestone Technical Center Europe har udvidet knowhow, personale og R&D-budgettet i løbet af 2015. Det er et klart signal om en virksomhed, som er stærkt motiveret til at vokse i de kommende år, og som vil styrke sin position inden for udvikling og produktion af dæk.”

Det er 5. gang, Bridgestone har vundet en Tire Technology Award, siden programmet blev introduceret i 2008. Det første år tog Bridgestone også prisen som Årets Producent, efterfulgt af teknologiske priser for deres Contact Area Information Sensing-teknologi (CAIS) i 2012 og for deres Ologic-teknologi til reduktion af rullemodstand i 2013. I 2013 tog de Environmental Achievement of the Year Award (årets miljøpris) for deres nye Americas Technical Center i USA.

Yderligere information hos Bridgestone Danmark A/S:
Jesper Sørensen
Teknisk Chef Consumer Products
jesper.sorensen@bridgestone.eu
22 70 11 19