Af med vinterdækkene og på med …. Nå nej, sommerdækkene fra sidste år skilte du dig jo af med i efteråret, da du monterede vinterdækkene. Nu er det er tid til at købe nye dæk til bilen, men hvad skal du vælge? Et dæk er vel et dæk – eller …? Nej, det er det faktisk ikke.

Teknisk chef hos Bridgestone, verdens største dækfabrikant, Jesper Sørensen lister en række specifikationer op, du skal se efter, når du køber nye dæk:

  • Hvilken størrelse dæk passer til din bil? Mange biler kan benytte flere godkendte størrelser.
    Find dækstørrelsen ved at indtaste bilens registreringsnummer på motorregister.skat.dk.
  • Bland aldrig sommer- og vinterdæk. De fire dæk skal være af samme type.
  • Tjek dækkets hastighedskode og afstem den med din bils ydeevne. Koden står på dækket og viser, hvilken topfart, det er godkendt til.
  • Mønsterdybde - nye dæk har en mønsterdybde på 7-8 mm. Lovkravet siger minimum 1,6 mm., men Jesper Sørensen anbefaler 3 mm. for sommerdæk og 4 mm. for vinterdæk.

Læn dig op af fagkundskaben, når du skal vælge dæk
Er du i tvivl om, hvilket dæk du skal vælge, kan du kontakte dit lokale dækcenter. De kan guide dig gennem valget af dæk med udgangspunkt i bilmærke og -type, bilens alder og dit kørselsbehov.

Eller du kan følge med, når de store bilorganisationer i ind- og udland tester udvalget af sommerdæk og guider dig til det bedste valg.

Bedst i test – årets sommerdæk
Testvinder hos den europæiske bilistforening ADAC er Bridgestones nye dæk Turanza T005, som får flotte karakterer på både tør og våd vej – og som får betegnelsen eksemplarisk i Autobilds 2019 test.
Bridgestones Turanza T005 kan du ovenikøbet få med den banebrydende Driveguard-teknologi, der gør, at du kan fortsætte kørslen efter en punktering i 80 km med 80 km i timen.

Miljø, fornuft eller sport - hvilken bilejertype er du?
Bilejere kan deles ind i tre kategorier og skal vælge dæk efter deres type. Den miljøbevidste, den fornuftige og den sporty. Der findes dæk til alle typer af bilister, også et der passer til dig.

Et dæk er altså ikke bare et dæk. Husk det, når du skal købe nye sommerdæk. Hold fast i din type og hvad der vægter mest for dig i trafikken – og lav din research hjemmefra, så du er klar til at stille krav til dit autoværksted, når du skal købe nye dæk.


Yderligere information
Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20


Bridgestone er Global Olympisk og Paralympisk Partner
Bridgestone Corporation, verdens største dæk-­ og gummiproducent, blev Global Olympisk Partner i 2014 og Global Paralympisk Partner i 2018.

Bridgestone bestræber sig på at udvikle produkter, services og løsninger, som forbedrer menneskers måde at bevæge sig, leve, arbejde og lege på. Bridgestones engagement i den Olympiske og Paralympiske Bevægelse matcher Bridgestones budskab ”Chase Your Dream", der tilskynder alle mennesker til at overvinde forhindringer og kæmpe for at nå deres mål, og er en naturlig videreførelse af Bridgestones engagement i sport og innovation gennem mere end 100 år.

Bridgestone har globale rettigheder til den Olympiske og Paralympiske Bevægelse til og med 2024, en periode der inkluderer de Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo i 2020, Beijing i 2022 og Paris i 2024. Som en af de store sponsorer for den Olympiske og Paralympiske Bevægelse har Bridgestone globale markedsføringsrettigheder for sit fulde dæksortiment, specialdæk og køretøjsservicer til bilindustrien, selvkørende cykler, seismiske isolationslejer og en lang række bygge-­ og industriprodukter.

Læs mere om Brid
gestone i Europa, Mellemøsten og Afrika på www.bridgestone.eu ,www.bridgestonenewsroom.eu. Følg os på Facebook, Instagram, YouTubeTwitter og LinkedIn.