Kast et kritisk blik på dine vinterdæk, nu hvor du snart skal skifte til sommerdæk – kan de klare en sæson mere, eller skal de gå videre til andre formål? Du kan nemt og hurtigt lave noget råt design til familiens teenager med dækkene, fortæller teknisk chef hos Bridgestone, verdens største dækproducent:- Når man beskæftiger sig med dæk dagen lang året igennem, bliver man nysgerrig på, hvad dæk ellers kan, og det er ikke småting, siger han.

Romantisk eller rå – lav en puf
Du kan lave den fineste puf til teenageværelset ved at lægge en rund plade ned i dækket og sy en flot rund skumgummihynde til. Puffens udtryk kan varieres i det uendelige med maling og stofvalg, afhængig af om værelset skal være råt, sødt, minimalistisk eller romantisk.

Er du ekstra fiks på fingrene kan du beklæde dækket med reb, et stykke basttæppe eller noget stof og sætte ben på. Det bliver superlækkert og ingen vil gætte, at der gemmer sig et bildæk inde under. Skal det være mere piget, kan du sy et cover til dækket og betrække det med lyserødt plys. Puffen kan du lave med et aftageligt låg, så har du opbevaring også.

Du kan også sætte en rund træplade i dækket og få et loungebord, der passer til. Måske endda med et låg, der kan tages af – så er der opbevaring til sko, makeup, sportstøj.

Alternativt kan du kombinere dækket med underdelen af en kontorstol – det fungerer både med hynde og plade, og ser mega sejt ud.

Hæng dækket op på væggen – dekorationsvæg med planter, nips og spejle
Prøv at lave en dekorationsvæg, hvor du hænger flere bildæk op direkte på væggen og planter grønne planter i dem – det ser top cool ud. Nogle af bildækkene kan du udstyre med smalle hylder – en perfekt ramme om makeup eller nips. Eller du kan sætte et rundt spejl i.

Hvad siger du til en magasinholder, lavet ud af et halvt dæk med ben på? Mal dækket i en flot farve og sæt ben på, så er der opbevaring til alle bladene. Du kan også skære dækket op og bruge gummiet, fx til beklædning af en bordplade – det ser fantastisk ud. Eller du kan vende vrangen ud på dækket og bruge materialet til kurve, vaser og tasker.

Er der farlige stoffer i dækket?
De allerfleste dæk i Danmark bliver indsamlet og genbrugt. Enten til regummiering eller de laves til gummigranulat og bruges i asfalt, til kunstgræsplæner eller faldunderlag, fortæller Jesper Sørensen fra Bridgestone. Og nu altså også til taburetter, borde, kurve, tasker og meget mere.

Der er ingen sundhedsrisiko ved at genbruge dæk i boligen. Dæk indeholder tilsætningsstoffer som ftalater, aromatiske aminer eller tjærestoffet PAH, men i små mængder, som ikke frigives ved kropskontakt og derfor ikke sundhedsskadeligt, ifølge Miljøstyrelsen. Du skal selvfølgelig ikke bruge dæk til opbevaring af madvarer og heller ikke som decideret legetøj, som børn kan finde på at sutte på. Vask altid dækkene for snavs og rester af udstødningspartikler, før du bruger dem i din indretning.


Yderligere information
Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20


Bridgestone er Global Olympisk og Paralympisk Partner
Bridgestone Corporation, verdens største dæk-­ og gummiproducent, blev Global Olympisk Partner i 2014 og Global Paralympisk Partner i 2018.

Bridgestone bestræber sig på at udvikle produkter, services og løsninger, som forbedrer menneskers måde at bevæge sig, leve, arbejde og lege på. Bridgestones engagement i den Olympiske og Paralympiske Bevægelse matcher Bridgestones budskab ”Chase Your Dream", der tilskynder alle mennesker til at overvinde forhindringer og kæmpe for at nå deres mål, og er en naturlig videreførelse af Bridgestones engagement i sport og innovation gennem mere end 100 år.

Bridgestone har globale rettigheder til den Olympiske og Paralympiske Bevægelse til og med 2024, en periode der inkluderer de Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo i 2020, Beijing i 2022 og Paris i 2024. Som en af de store sponsorer for den Olympiske og Paralympiske Bevægelse har Bridgestone globale markedsføringsrettigheder for sit fulde dæksortiment, specialdæk og køretøjsservicer til bilindustrien, selvkørende cykler, seismiske isolationslejer og en lang række bygge-­ og industriprodukter.

Læs mere om Brid
gestone i Europa, Mellemøsten og Afrika på www.bridgestone.eu ,www.bridgestonenewsroom.eu. Følg os på Facebook, Instagram, YouTubeTwitter og LinkedIn.