Mindre end halvdelen af de lastvognsdæk, der ruller rundt på de danske veje, er regummierede. Og det er en skam, mener Bandag produktchef Niels Nielsen fra Bridgestone, for det koster dyrt, både for miljøet og for pengepungen. Bandag, der er ejet af Bridgestone, har mere end 60 års erfaring med regummierede kvalitetsdæk og regummieringssystemer.

Gavner både miljøet og pengepungen
Reduktion af dækomkostninger og miljøbelastning starter med at øge dækkenes totale levetid mest muligt. Med regummiering forlænges dækkets levetid, uden at gå på kompromis med hverken ydelse eller sikkerhed.

”I gennemsnit giver regummieringer op til 30 % lavere udgifter pr. km. end nye dæk,” fortæller Niels Nielsen. ”Jo flere gange, karkassen kan regummieres, jo lavere bliver omkostningerne i dækkets samlede levetid."

Ingen grøn virksomhedsprofil uden grønne dæk
Det er ikke kun dækkets forøgede levetid, der bidrager til et bedre miljø, også selve fremstillingen af dækket er mindre belastende for miljøet.

”De miljømæssige fordele ved regummiering er ikke til at overse,” siger Niels Nielsen og uddyber: ”Sammenlignet med nye dæk bruger man til fremstilling af et regummieret dæk 70 % mindre olie og op til 20 kg mindre stål, og CO2-emissionen er 30 % lavere end ved fremstilling af nye dæk.”

Kvalitetsdæk fuldt på højde med nye dæk
Regummierede dæk er fuldt på højde med nye dæk, og fås lige som nye dæk i en lang række mønstre til alle typer formål og kørselsforhold, fortæller Niels Nielsen.

”Med mere end 60 års erfaring er regummierede Bandag-dæk fuldt på højde med nye dæk. Al vores erfaring og teknologiske knowhow fra udvikling af nye Bridgestone-dæk anvender vi også på vores regummierede dæk,” siger Niels Nielsen. ”Alle Bridgestone-dæk fås også som Bandag, så er man fx glad for R-serien, så kan man få Bandag-dæk med samme mønster.”

Beregn dine besparelser

Er du nysgerrig efter at vide, hvad du kan spare på Bandag-dæk i forhold til nye dæk? Beregn dine besparelser på bandag.eu/savings-calculator.

 

Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20

Bandag
Bandag er et dækfabrikat under Bridgestone, verdens største dækproducent. Bandags regummierede dæk er resultatet af Bridgestones og Bandags mere end 60 års fælles know-how, der bygger på Bridgestones slidbaneprodukter, mønsterudvikling og gummiblandinger og Bandags produktionsudstyr og regummieringsteknologi. Bridgestone ejer Tobøl Dæk A/S, der er en fuldt integreret del af Bridgestones organisation og den eneste danske Bandag-producent.


Bridgestone
Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe. Bridgestone sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 45 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.


Stort uudnyttet potentiale med regummiering