En gang om året tager det internationale analysebureau Clarivate Analytics et grundigt kig rundt i verden: Hvilke 100 virksomheder har i det forgangne år præsenteret de mest innovative tiltag inden for deres brancher? Igen i år er Bridgestone, verdens største gummi- og dækfabrikant, at finde i den eksklusive klub af innovative virksomheder; en klub som Bridgestone dermed har været en del af i både 2015 og 2016.

Innovativ dækteknologi med DriveGuard baner vejen for øget trafiksikkerhed
Bridgestone’s seneste landvinding inden for dækteknologi er udviklingen af det unikke dæk DriveGuard, som kan klare en punktering og lade føreren fortsætte kørslen uforstyrret i 80 km med 80 km i timen. DriveGuard er det første og eneste dæk af sin slags, som kan monteres på nyere personbiler.

Højteknologisk design og gummiblanding med nano-teknologi Hvad er så nyskabelsen bag DriveGuard? Bridgestone benytter sit patenterede, højteknologiske kølefinne-design til at lade DriveGuard-dækket omfordele varme og friktion efter en punktering. Kombineret med forstærkede og ekstremt modstandsdygtige dæksider betyder det, at man ubesværet kan køre videre efter en punktering uden at miste kontrollen over bilen, indtil det er sikkert og belejligt at skifte eller reparere dækket.

”Normalt er det varmeudvikling, der får et dæk til at nedbrydes. Hvis man punkterer, vil dækket falde sammen og varmeudviklingen være massiv. Den nyudviklede gummi i Bridgestone DriveGuard er mere modstandsdygtigt over for høje temperaturer. Det betyder, at dækket kan udføres med tyndere dæksider end normalt, og det giver mindre støj og bedre komfort”, fortæller Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone Danmark.

Gummi fra en ørkenbusk
Blandt andre af Bridgestone’s opfindelser er det første et personbildæk, hvor andelen af naturligt gummi i gummiblandingen er fremstillet udelukkende af guayule-gummi. Guayule-gummiplanten kan vokse i områder, der normalt ville være golde. Dermed reduceres presset på plantagerne med gummitræer, som kun kan vokse i tropiske egne.

”Transportmæssigt er det dyrt at have plantager med gummitræer i tropiske egne, og samtidig er der betydelig risiko for forsyningssvigt på grund af dårligt vejr. Derfor forsker Bridgestone intensivt i at udvikle en bæredygtig forsyning af gummi til produktionen,” siger Jesper Sørensen.

Ologic-tekonologien sparer på brændstoffet
Dækteknologi handler også om at spare på brændstoffet. Et af Bridgestone’s initiativer har derfor været udviklingen af den næste generation af brændstofeffektiv dækteknologi, kaldet ologic.

“Ologic-teknologien blev udviklet til BMW’s i3 elbil og går ud på at udnytte synergien mellem stor dækdiameter og smal dækbredde. Resultatet er et dæk med markante forbedringer i luft- og rullemodstand, så man bruger mindre brændstof,” udtaler Jesper Sørensen.

Opfindelser til glæde for forbrugerne
I sin udvælgelse lægger Clarivate Analytics ikke blot vægt på virksomhedernes evne til at tage patenter på deres opfindelser. Vigtigt er det også, at virksomhederne evner at bringe deres opfindelser ud på markedet til glæde for forbrugerne.


Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20


Bridgestone Corporation:
Bridgestone Corporation, med hovedkvarter i Tokyo, er verdens største dæk- og gummiproducent. Foruden dæk til en lang række formål, fremstilles også et bredt udvalg af diverse produkter, for eksempel gummi og kemiske produkter til industrielle formål samt sportsartikler. Bridgestone produkter sælges i over 150 lande.

Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.

Innovativ dækteknologi med DriveGuard baner vejen for øget trafiksikkerhed