Bridgestone har udviklet og produceret off-road dæk i mere end 70 år. I denne periode har virksomheden opbygget en førende position på markedet og leverer i dag et komplet udvalg af off-road produkter og tjenester til minedrift, byggeri, landevejskørsel og havne-kunder over hele verden.

Bridgestones OTR-division er blevet drevet som en separat enhed i forhold til personbiler og lastbil- og busaktiviteter siden 1989. Dette har givet Bridgestone mulighed for at fokusere stærkere på OTR-markedet end de fleste andre producenter. Det har ført til mere differentierede produkter til specifikke krav og dermed bedre opfyldelse af kundeønsker om skræddersyede dæk af høj kvalitet over hele verden.

Branchens førende teknologier

Dagens specialiserede software har gjort det muligt for Bridgestone at udvikle dæk på en anden og mere avanceret måde end tidligere. Computersimuleringer bidrager til at udvikle og producere ekstremt holdbare dæk. Denne tilgang forenkler også tidskrævende udviklingsprocesser og forkorter udviklingstiden.

Samtidig har Bridgestone fortsat kunnet indsamle viden om dæk helt ned på molekylært niveau. Det har bidraget til at optimere blandingsforholdet og reaktionerne mellem kul, silicium og gummi. Denne viden har ikke kun ført til udviklingen af mere miljøvenlige dæk - herunder især Bridgestones Ecopia til personbiler og erhvervskøretøjer, der reducerer brændstofforbruget gennem lavere rullemodstand uden at gå på kompromis med dækkets samlede ydeevne - men har også med succes forbedret levetiden for Bridgestones off-road dæk. Med sine nyeste teknologier og evne til at optimere gummiblandinger har Bridgestone været i stand til at udvikle forskellige dækspecifikationer, der passer til specifikke TKPH krav.

Selskabet fortsætter også med at investere store summer i forskning og udvikling af off-road dæk med henblik på yderligere at forbedre produkternes kvalitet og ydeevne. For eksempel anvender Bridgestone avancerede teknologier som røntgen og ultralyd på sine fabrikker for at sikre kvaliteten på produkterne.

Stigende produktion af større off-road dæk til minedrift

Bridgestones off-road dæk fremstilles på virksomhedens fabrikker i Shimonoseki, Hofu og Kitakyushu i Japan. Stigningerne i den global industriproduktion, især i Asien i de senere år, har ført til øget efterspørgsel efter mineraler med deraf følgende stigning i efterspørgslen efter dæk til køretøjer i minedrift.
Kæmpestore minedumpere på op til 400 ton er ikke længere et særsyn. Kitakyushu-fabrikken åbnede i 2009  for at imødekomme den stigende efterspørgsel på store og ultra-store off-road dæk, som Shimonoseki-fabrikken, der på dette tidspunkt var verdens største producent, ikke længere kunne mætte.

Tilsvarende kan Bridgestones nyopførte Aiken County-fabrik i South Carolina, USA, bidrage til at imødekomme den øgede efterspørgsel på store og ultra-store off-road dæk til råstofudvinding i Nordamerika. Fremadrettet vil Bridgestone opbygge et produktionssystem, der løbende kan reagere hurtigt på ændringer i markedsforholdene og imødekomme efterspørgslen fra kunder, der forlanger off-road dæk i højeste kvalitet på rette sted og på det rigtige tidspunkt.