Tyre Talk

Test dig selv: Hvor godt kender du danske motorcyklister?

Tror du, at danske motorcyklister er rockertyper, der hærger vejene og chikanerer danske bilister – når de altså ikke hænger ud nede i klubben? Test dig selv og din viden med et par MC-fakta fra en ny Facebook-undersøgelse blandt danske motorcyklister.

Test dig selv: Hvor godt kender du danske motorcyklister? 

Medmindre du selv har en blankpoleret kværn stående i garagen, er det nok begrænset, hvad du kender til danske motorcyklister – udover at du bliver en lille smule stresset, når du har en af dem hængende for lang tid i bakspejlet på motorvejen. 

Bliv klogere her med en håndfuld facts fra en ny undersøgelse blandt motorcykelinteresserede Facebook-brugere i Danmark.

Danske motorcyklister er voksne mennesker

Det er ikke kun ’unge lømler’, der finder glæde ved en tur ud i det fri på motorcykel. Med en gennemsnitsalder mellem 46 og 47 år er danske motorcyklister voksne mennesker.

Kørte få km årligt på cyklen i 2017

Måske har det danske sommervejr drillet i 2017? Den gennemsnitlige motorcyklist tilbagelagde få km på cyklen i det forgangne år: 5000 km. Og næsten hver 5. af de adspurgte motorcyklister har kørt mindre end 2000 km. Om turen ud i det blå sker på asfalt, eller på grusvej og i terrænet, så er der et dæk til hver lejlighed. Bridgestone, verdens største dækproducent, tilbyder fx sports touring-dæk til allround kørsel, og adventure-dæk til afstikkere fra landevejen ud i terrænet eller på grusvej.

Læseheste med hestekræfter

Når metalhesten er i stald, skal der læses – og gerne både i magasiner og online. Foretrukket læsestof er danske motorcykelmagasiner som Touring Nyt og Motorrad eller netmediet MagaCin.dk. Udenlandske blade fra Sverige, England og USA er også populært læsestof.

Køb og salg af motorcykler

Langt de fleste handler motorcykel på 123mc.dk databasen, som dermed er Danmarks største platform for motorcyklister. DBA.dk foretrækkes af lige godt halvdelen af alle købere og sælgere, mens godt en tredjedel vælger guloggratis.dk, når cyklen skal skiftes ud.

Alderen gør en forskel

Motorcykelkøbere og -sælgere over 46 år benytter stadig en del forhandlerudstillinger til køb og salg af motorcykel, mens købere og sælgere under gennemsnitsalderen næsten kun benytter internettet til køb og salg af motorcykel.

Om undersøgelsen

MagaCin har gennemført undersøgelsen via Facebook og Surveymonkey. Der er udsendt et spørgeskema til alle motorcykelinteresserede Facebook-brugere i Danmark. Med 1087 besvarelser er indsamlede data repræsentative for de gennemsnitlige danske motorcyklister. Bridgestone har efter aftale med MagaCin fået lov at anvende undersøgelsens resultater.Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20Bridgestone

Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe. Bridgestone sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 45 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.