Tyre Talk

Sådan lokker du dine børn med ud i sommerlandet Geocaching

Sommerens mange fridage vinker forude. Det er tid til udflugter og samvær i familien. Men hvordan får du ungerne med ud? Som alle forældre og bedsteforældre ved, ligger familiens aktiviteter i skarp konkurrence med Netflix-serier, Youtube-videoer og Snapchat med vennerne. Løsningen er lige her! Geocaching!

Geocaching for absolute beginners
Du har sikkert hørt om Geocaching – men hvad er det nu, det går ud på? Du går på skattejagt med GPS’en i din mobiltelefon og finder nogle ”skatte”, der er lagt ud i verden. De kan være gemt i skovbunden eller sat fast under en bænk. Skattene er typisk en vandtæt beholder med blyant, logbog og eventuelt små billige "gaver". Du finder cachen ved hjælp af GPS-koordinater, som du finder på www.geocaching.com eller på lokale hjemmesider. Det er meget enkelt og nemt at følge pilens retning på GPS’en, og det gør skovturen og udflugten til en sjov leg med et formål.

De små vil elske at lege pirater og gå på skattejagt, og de store kan du lokke med blandingen af teknik, motion og naturoplevelser. Det er lidt nørdet, fordi I skal starte foran computeren og plotte koordinaterne for de skatte, I går efter, ind i GPS’en og slutte det samme sted med at registrere jeres fund. Og så kan det faktisk være en udfordring at finde nogle af de svære skatte.

Sommerlandet vrimler med skatte
Der er masser af caches at gå på jagt efter. Der ligger omkring 3 millioner geocaches over hele verden, og mere end 30.000 i Danmark. Der er private, der gemmer små bokse med logbog og smågaver i byen og i naturen. Men også turistforeninger, campingpladser, spejdere og virksomheder har set ideen og udnytter jagtens fascination i deres markedsføring. De laver lokale skattejagter og viser seværdighederne frem, enten i naturen eller måske som en guidet rundtur til byens skulpturer. Du kan vælge at finde et antal skatte indenfor en kilometers radius, eller du kan lade jagten føre dig rundt i landet til udvalgte steder.

Geocaching er den ultimative turistguide
En geocache skattejagt kan guide dig til ukendte egne og oplevelser, som ellers er forbeholdt de lokale. Du kan besøge Danmarks allerskønneste steder ved at følge dækproducenten Bridgestones GeoTour. Lokale over hele Danmark har nomineret netop deres skønne sted og Bridgestone har udvalgt 30 lokaliteter. Find bare én af de 30 skatte og deltag i lodtrækningen om en kør-selv-ferie for hele familien. Find GPS-koordinaterne og en oversigt over skattenes placering på Bridgestone’s hjemmeside – og sæt i gang!Yderligere information hos Bridgestone Danmark A/S:
Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20

Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.