Tyre Talk

Når livet er én stor skattejagt

Mindst én geocache om dagen i over 1550 dage. Det løber op i 6.500 caches, som er det antal, Mette Ferslev har fundet på vej til og fra arbejde, i weekender og på ferier gennem de seneste fire år.

Når livet er én stor skattejagt 

Udgangspunktet for hendes lidenskab for geocaching er nysgerrighed og dét at løse opgaver og gåder. Interessen for GPS-skattejagten har ført et helt nyt socialt netværk, fantastiske naturoplevelser og en gratis kør-selv-ferie med sig. Geocaching er ikke bare en hobby, men en livsstil for Mette og hendes familie.

Man skal ikke gå ned på udstyr

Udstyret er altid på plads, når familien Ferslev tager på geocaching. De går nemlig primært efter cashes, der er gemt på virkelig udfordrende placeringer - så bliver det sjovere, synes de. Derfor kører Mette ingen steder uden en 15 meter lang fiskestang, som hun bruger til at fiske caches ned fra træer med, en stige på 4 meter, professionelt klatreudstyr, sine waders og den nyeste investering – et endoskop, så hun kan se ind i små, mørke rum med kameraet på telefonen.

”Der er mange caches gemt i træerne, 15-20 meter oppe. Derfor har vi investeret i klatreudstyr og lært at gøre det ordentligt – det kræver jo noget erfaring, for at det ikke er farligt,” forklarer Mette. Waders bruger hun for at finde caches i lave søer, afvandingskanaler og rør. Og de var uundværlige sidste år, da Mette vandrede 300 meter ind i et bjerg i Sverige med vand op til knæene, for at finde en cache, der var gemt i en forladt guldmine.

Det er både udfordrende og lærerigt at geocache

Mette fortæller, at udfordringerne også kan være af den intellektuelle slags, hvor du skal løse opgaver hjemmefra eller på stedet: ”Måske skal du undersøge en bestemt granitsten eller skulptur, eller du skal sammenligne sandet på to forskellige strande. Først når du har indsendt det korrekte svar, kan du logge cachen som fuldført. Det er super interessant og meget lærerigt! Og du bruger dine sanser og bliver mere opmærksom på omgivelserne, når du er ude.”

Mette, som er kendt som IsabellaMolly i geocaching-kredse, bidrager selv til fællesskabet i det geocaching community, hun er en del af, og som udgør en stor del af hendes sociale netværk. Hun inviterer til events og gemmer selv caches - 300 indtil nu: ”Det er en måde at bidrage til vores community og til legen på, så andre også kan komme af sted og få gode oplevelser,” siger hun.

Kør-selv-skattejagt gennem Europa

Mette har netop vundet præmien i Danmarks Skønneste Skattejagt - en geotur arrangeret af Bridgestone, verdens største dækproducent, hvor deltagerne skulle finde 30 skatte, der var gemt på naturskønne steder i Danmark. Præmien på 12.000 kr. til en kør-selv-ferie var helt perfekt for Mette. Sommerferien 2018 skal nemlig bruges på en roadtrip i Europa med start i Spanien eller Frankrig og så en længere zig-zag rute op gennem Europa. ”Vi skal ud og køre en masse kilometer og finde en masse caches,” griner Mette.

Danmarks Skønneste Skattejagt passer godt til geocache-entusiaster. Hun uddyber: ”Hele grundtanken bag geocaching er jo netop at opleve nye steder, du aldrig havde set, hvis ikke det var for geocaching. Og når gemmestederne er udpeget af lokale, via Bridgestones Facebook-side, ser vi netop nogle steder, vi ellers aldrig var kommet frem til. I sommer stoppede vi ved Dybbøl Mølle på vores vej til Tyskland. Det tror jeg ikke, vi havde gjort, hvis ikke der var gemt en cache der.”

Faktaboks

Du tror måske, du ved, hvad geocaching er?

Små beholdere bliver gemt i naturen. Du finder deres koordinater på geocaching.com og går på jagt efter skatten med GPS’en i din mobiltelefon og logger til sidst dit fund på geocaching.com igen. Først da er skatten fundet. Måske bytter du indholdet i beholderen ud med en anden sjov lille figur og skriver i notesbogen, at du har været der. Geocaching er også: Earth Caches: Du svarer på spørgsmål om geologi og hvordan sten har bevæget sig rundt i landskabet siden istiden. Du undersøger fx bestemte sten eller skulpturer: hvordan ser krystallerne i granitten ud, hvordan er blandingen af materialer i denne blok. Når du har besvaret cache-ejerens spørgsmål om stenen, kan du logge opgaven som løst.

Mystery caches: Du løser opgaver af varierende sværhedsgrad hjemmefra – og finder derved frem til cachens koordinater.

Whereigo: Omgivelserne og dit kort på telefonen er din spilleplade, og du er selv spillebrikken. Du downloader et spil og følger en rute i den virkelige verden. Det kan være et Harry Potter univers, hvor du finder genstande på vejen, undgår at støde ind i vagter og til sidst ender på Dumbledores kontor.

 

Når livet er én stor skattejagt

 

Yderligere information hos Bridgestone Danmark A/S:

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20

 

Bridgestone, filial af Bridgestone Europe NV/SA
Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe NV/SA. Bridgestone i Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 43 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.