Tyre Talk

Kom sikkert på juleferie

Drømmer du om jul i smukke, hvide omgivelser i stedet for sjap og slud? Vil du mærke ægte julestemning på et af de mange flotte julemarkeder rundt om i Europa, eller du vil bare langt væk fra julens stress og jag? Kom sikkert frem med fem gode råd fra teknisk chef fra Bridgestone, Jesper Sørensen.

Kom sikkert på juleferie 

1. Planlæg dig ud af problemerne
Hold dig løbende opdateret om vejrændringer, og slip for timelange køer med FDM’s ugentlige kø-prognose: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/planlaeg-din-bilferie/koeprognose-den-kommende-weekend.

2. Vær sikker på hvilke dokumenter og udstyr, du SKAL have med
Husk vigtige dokumenter som pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Vær forberedt på nødsituationer og de forskellige landes krav og medbring advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer.

3. Har du abonnement på vejhjælp?
Vær sikker på, at dit abonnement dækker både på jeres destination og på turen derned. Og husk at kode telefonnummeret ind i din telefon, inden I kører. Hvis du helt vil undgå at stå med en punktering ved en trafikeret motorvej i minusgrader, så sørg for at tjekke dit reservehjul før afgang – eller tjek det nye DriveGuard dæk fra Bridgestone. Med DriveGuard kan du køre videre på et punkteret dæk og slipper for at skifte dæk i vejkanten i sne og blæst.

4. Husk vinterdæk til vinterkørsel
Har du ikke skiftet til vinterdæk, er det på høje tid. Et vinterdæk er tilpasset lavere temperaturer og designet til kørsel på sne og is. Det sikrer et bedre vejgreb og gør vinterdækket til den eneste sikre løsning om vinteren. I mange europæiske lande er det lovpligtigt at køre med vinterdæk i om vinteren – undersøg det før du drager af sted på juleeventyr.

5. Er dit vinterdæk sikkert nok?
Dækkets mønsterdybde er afgørende for, at vinterdækket kan gribe effektivt fat i både dyb sne og fastkørt is og bortlede vand og slud. Mål din mønsterdybde selv eller kør forbi dit lokale autoværksted til et gratis tjek.

Jesper Sørensen fra Bridgestone anbefaler en mønsterdybde på mindst 4 mm, selvom dansk lov kun kræver 1,6 mm: ”Under 4 mm har dækket ikke længere egentlige vinteregenskaber og giver falsk tryghed ved kørsel i vintervejr”.

Med en mønsterdybde på mindst 4 mm undgår du også bøder på din tur rundt i Europa, hvor kravene mange steder er skrappere end i Danmark. Det gælder Norge og Sverige, hvor vinterdæk som minimum skal være 3 mm, mens Tyskland kræver minimum 4 mm. Skal du længere sydpå, skal du være opmærksom på, at Italien, Østrig og Schweiz kræver snekæder i perioder om vinteren.


Yderligere information hos Bridgestone, filial af Bridgestone Europe NV/SA

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20


Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.