Tyre Talk

Godt nyt til racerkørere – stærkt forbedret ydeevne i nyt racingdæk fra Bridgestone

Bridgestone, verdens største dæk- og gummiproducent, løfter racingdæk til et helt nyt niveau med lanceringen
af Battlax Racing R11, der er designet til at give supersport- og hypersport-kørere den tillid på banen, der skal
til, for at skære sekunder af deres omgangstider.

Bridgestone presents the new Battlax Racing R11 

Ny gummiblanding og masser af know-how giver resultater 

R11 leverer den højeste ydeevne i racingdæk-segmentet, uden at gå på kompromis med den holdbarhed, Bridgestone også er kendt for. Det er en blanding af teknologi og knowhow om MC-racing sammen med en avanceret ny gummiblanding og konstruktion, der gør forskellen for kørerne. 

”Med det nye Battlax Racing R11 giver Bridgestone et ekstra greb og føling med underlaget, især på vej ind sving. Det giver kørerne den ro og tillid, som er så vigtig for racing – og derfor vil R11 kørere øjeblikkeligt kunne forbedre deres omgangstider!" fortæller Nico Thuy, Head of Europe- Motorcykel, Bridgestone Europa begejstret. 

R11 er en forbedret udgave af Battlax Racing R10 

I arbejdet med at udvikle R11 brugte Bridgestone det nuværende Battlax Racing R10 som udgangspunkt og benchmark og satte sig for at udvikle en endnu bedre føling med underlaget og en længere holdbarhed, så kørere kan forbedre deres omgangstider gennem hele løbet. 

Tekniske specifikationer på Battlax Racing R11 
Fordækket har en ny, variabel mono-spiral bælte-konstruktion 

R11 fordækket har en ny variabel mono-spiral bælte (V-MSB) konstruktion, som giver højere tryk på kontaktfladen og mere kontakt i sving. Det giver køreren bedre vejgreb og en hurtigere indgangshastighed i sving – med en bedre kontaktføling og dermed mere tillid. 

Bagdækket bruger et ekstra GP-bælte 

Bagdækkets konstruktion bruger et ekstra GP-bælte (veldokumenteret i Bridgestone V02 racing slick) oven på V-MSB, som sikrer en optimal deformation. Resultatet er et dæk med højere trækkraft, ensartet ydelse over dækkets levetid og mere greb i alle faser. 

Dækkets mønster giver maksimal stivhed og vejkontakt 

For at skabe det optimale mønster til racing-brug, analyserede Bridgestones ingeniører først slidvinklen under acceleration og deformation i nedbremsning og i sving. Ud fra resultaterne fandt de den placering af riller til R11, som giver dækket den maksimale stivhed i sving, maksimal vejkontakt ved acceleration og som samtidig sikrer den optimale deformation, for at forbedre opvarmningstiden. 

Banetest: 1,3 % forbedring på hurtigste omgangstid 

R11 er testet på bane og er tydeligt bedre en forgængeren R10 på alle områder, især ved indgang i svingene. Det har direkte indvirkning på omgangstiderne og giver konsekvent R11 hurtigere omgange, med en 1,3 % forbedring på hurtigste omgangstid. 

R11 anbefales til alle motorcykel racing-kategorier 

Det nye Battlax Racing R11 anbefales til alle motorcykel racing-kategorier, også SSP 300, SSP 600 og SST 1000 championship-serien, samt alle producenternes cuparrangementer. 

Bridgestone vil introducere et fuld line-up af to fordæk-størrelser og seks bagdæk-størrelser fra januar til marts 2018. Alle R11-størrelser vil være tilgængelige i medium compound og med soft compound i visse størrelser. 

Se video fra lanceringen af Battlax Racing R11 her 

Forhandlere og medier fra hele Europa var i oktober 2017 samlet i Spanien i oktober til lanceringen af Battlax Racing R11 for at sætte R11 på prøve på den berømte Monteblanco racerbane. 

Se en teaser fra lanceringen her: https://www.facebook.com/bridgestonemoto/videos/1669190756433704/ 

Besøg www.bridgestone.dk og www.grippingstories.com og følg os på Facebook og Instagram Bridgestone Moto sider. 

Yderligere information hos Bridgestone, filial af Bridgestone Europe NV/SA 

Lotte Bodilsen 
PR og kommunikation 
lotte.bodilsen@bridgestone.eu 
22 70 11 20Bridgestone, filial af Bridgestone Europe NV/SA

Bridgestone,med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone EuropeNV/SA. Bridgestone i Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 43medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.