Tyre Talk

Geocaching giver inspiration og nye oplevelser på køreturen

Sightseeing på motorcykel giver nogle unikke oplevelser, fortæller Niels Peter Hansen, der tager på tur rundt i verden på sin Honda NC 700. Hans nye hobby geocaching tilføjer spænding til turene og giver ham oplevelser, han ellers ikke ville have fået.

Geocaching giver inspiration og nye oplevelser på køreturen 

Ferie på motorcykel har i mange år været en livsstil for Niels Peter, der har været på Nordkap, i Vietnam, England og det meste af Europa. I år går ferieturen til Korea, som han glæder sig til at udforske - ikke mindst fordi han er adopteret fra Korea: ”Det er en anden måde at opleve et land og se naturen på. Du kommer tættere på det hele, og folk kommer hen og snakker. De er interesserede og nysgerrige, og ofte ender det med en snak om deres egne oplevelser med at køre motorcykel”. 

En ny turguide som inspiration 

Korea vender vi tilbage til – det er nemlig ikke kun udlandet og langturene, der trækker i Niels Peter. Også i dagligdagen er det godt at blive blæst igennem på cyklen. Og her har Niels Peter fundet en ny turguide til inspiration, nemlig geocaching. De seneste somre har han kørt Danmark tyndt og deltaget i Bridgestone Danmarks skattejagt, hvor 30 geocaches er placeret på nogle af de absolut skønneste steder i landet – udvalgt af lokale, der kender de bedste steder i deres område. 

3000 kilometers oplevelser 

Denne sommer har Niels Peter kørt omkring 3.000 km på motorcyklen for at nå alle 30 caches, ligesom han gjorde sidste år: ”Skattejagten er en sjov måde at komme rundt i landet på. Jeg har fået nogle flotte naturoplevelser og set steder, som jeg ikke anede eksisterede og ikke ville kunne finde, hvis ikke jeg var på jagt efter skatten,” siger Niels Peter. 

Niels Peter og motorcyklen har været på Bornholm, Hundested og Nordjylland. Den største oplevelse var på Fyn, syd for Middelfart, hvor cachen var placeret i en form for dyrereservat med rådyr. ”Det var sjovt, jeg anede ikke, den park fandtes,” fortæller Niels Peter. ”Og i Svinninge skulle jeg ind gennem en dyrepassage og måtte køre helt forsigtigt mellem køer, der gik løst rundt, som om de ejede det hele”. 

 Geocaching giver et mål med køreturen og fører dig til nye steder 

”Jeg håber, Bridgestone gentager succesen med skattejagten næste år, siger Niels Peter. ”Måske de kan udvide den til resten af Norden også, det håber jeg. Det er vildt sjovt at være med i og rart at have et mål med køreturen”. Og så er det lidt sjovt, at det er lidt hemmeligt, når man finder skatten: ”Ingen må se hvad du laver, når du leder efter cachen. Det gælder især muglerne, de ”almindelige” mennesker, der ikke kender til geocaching”, griner Niels Peter, ”de kan godt kigge lidt, når de ser en granvoksen mand i motorcykeltøj stå på hovedet i en busk og lede”. 

En plastikand skal med til Korea 

Og hvad så med Korea og årets ferietur? I Korea kan det blive svært at kombinere mc-turen med geocaching, fordi det koreanske sprog er en barriere. Men mindst én cache skal Niels Peter finde på sin tur. Han skal nemlig aflevere en lille dansk plastikand i en koreansk cache. 

Anden tog han med fra en dansk geocache i sommer, og nu skal den altså hele vejen til Korea. Nogle geocachere sætter trackingnummer på de små genstande, de placerer i cachen og følger deres tur rundt i verden på geocaching-hjemmesiden. Nu kan en dansk geocacher følge sin ands tur til Korea - og hvem ved, hvem der så tager den med videre rundt i verden efter det. 

Geocaching for absolute beginners 

Geocaching er skattejagt med GPS. Skattene er typisk en vandtæt beholder med blyant, logbog og eventuelt små billige "gaver". De kan være gemt i skovbunden eller sat fast under en bænk. Du finder cachen ved hjælp af GPS-koordinater, som du finder på www.geocaching.com. Tager du nogle genstande i bøtten, skal du lægge nogle andre i som bytte. Til sidst logger du besøget på www.geocaching.com, så andre kan se, du har været der. 

Der ligger omkring 3 millioner geocaches over hele verden, og mere end 30.000 i Danmark. Turistforeninger, campingpladser, spejdere og virksomheder har set ideen og udnytter jagtens fascination i deres markedsføring. Yderligere infomation hos Bridgestone Danmark A/S:

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation 
lotte.bodilsen@bridgestone.eu 
22 70 11 20 Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.