Tyre Talk

En sporty elbil som BMWi3s kræver et skræddersyet, sporty dæk

Bridgestone, verdens førende dækproducent går i sportsmode og designer nye dæk til den nye, sporty elbil BMW i3s med en særlig teknologi til elbils-dæk, kaldet ”ologic”.

En sporty elbil som BMWi3s kræver et skræddersyet, sporty dæk 

Samarbejdet om i3s er en fortsættelse af et succesfuldt partnerskab, som begyndte med originalmontering på BMW i3. Også på BMW i3s er Bridgestone eneleverandør.

Designet til at være sporty

Bridgestone har udviklet dæk, der matcher bilens udtryk og de ændringer, BMW har lavet. BMW i3s har et mere sporty udseende end BMW i3 med bredere sporvidde på baghjulene og mere fremtrædende hjulkasser bagpå. Derfor er de nye dæk 20 mm bredere end dem på i3 - for at understrege det brede, sporty udseende på den nye bil og for at sikre tilstrækkelig trækkraft. De brede dæk er monteret på 20-tommer fælge, der er standard på i3s og indgår i et smukt samspil med hjulkassernes blanke skærme. Udover sommer- og vintervarianter leverer Bridgestone et udvalg af for- og bagdæk, så der er noget for enhver smag.

”ologic”-teknologi – specielt til elbiler

Elbiler kræver en helt anden type dæk end benzindrevne biler, og Bridgestone benytter en særlig teknologi - ”ologic”, når de udvikler dæk til elbiler.

– ologic teknologien hjælper disse biler med at optimere deres ydelse, forklarer Christophe de Valroger, VP for Original Equipment hos Bridgestone EMEA. Og det sker helt uden at gå på kompromis med sikkerheden. Vi bruger et smalt Ecopia EP500 mønster, der sikrer godt greb, selv ved våde vejrforhold. Faktisk er det blevet tildelt EU-mærkningen B i både rullemodstand og vådgreb.

Designet omfatter en større dækdiameter, som reducerer rullemodstanden og forbedrer energieffektiviteten.

– Bridgestone og BMW deler en forpligtelse til at udvikle produkter, der bidrager til en bæredygtig fremtid, siger Christophe Valroger. ologic teknologien skal hjælpe os med at nå vores langsigtede mål: en global reduktion i CO2 emissioner på 50 % i 2050.

Klar til fremtiden

Det nye Bridgestone dæk til i3s er det nyeste produkt i partnerskabet mellem BMW Group og Bridgestone. Gennem de seneste 17 år har partnerskabet inkluderet en lang liste af OE-monteringer, samarbejde om BMW´s Driving Experience og nu den rolle, som Bridgestone spiller som den eneste dækudviklingspartner til BMW i3s.

Yderligere information

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation 
lotte.bodilsen@bridgestone.eu 
22 70 11 20

Bridgestone
Bridgestone, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er en filial af Bridgestone Europe. Bridgestone sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton, Seiberling og Bandag. 45 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.