Tyre Talk

Brødre hjælper taxakunde i lufthavnen til tiden – trods punktering

En punktering på vej til lufthavnen – så bliver det ikke meget værre. Slet ikke, hvis du er taxachauffør og skal aflevere en kunde i Kastrup. Det skete for Henrik Sørensen, lokal vognmand – men kunden opdagede end ikke punkteringen og nåede sit fly i fin stil. Bror Anders, der arbejder hos dækpartner Max Due på Tangmosevej, havde nemlig udstyret Henriks bil med DriveGuard dæk, der kan fortsætte kørslen i 80 km med 80 km i timen efter en punktering.

Henrik Sørensen har været vognmand hos Dantaxi i Køge gennem 7 år. Punkteringer er en del af hverdagen som taxachauffør, men det kan have ret store konsekvenser for kunderne – og mistet indtjening for chaufføren.

”Jeg havde lige fået en tur fra Danalim i Køge til lufthavnen i Kastrup. Efter 500 meter kan jeg se på mit dækovervågningssystem, at jeg er punkteret på højre baghjul. Og det er jo ikke så godt, for kunden skal jo nå et fly,” fortæller Henrik.

Heldigvis havde Henriks bror Anders lige monteret hans Volkswagen Touran med Bridgestone DriveGuard dæk, som du kan fortsætte med at køre på efter en punktering, i 80 km med op til 80 km i timen.

Henrik fortsætter sin historie: ”Kunden opdagede slet ikke, at jeg punkterede! Jeg var jo klar over, at jeg kunne køre videre og fortsatte de 40 km. til lufthavnen. Og jeg kunne overhovedet ikke mærke på bilen, at jeg tabte luft – det var kun mit dækovervågningssystem, der gjorde mig opmærksom på det.”

Efter at have sat kunden af i fin tid i lufthavnen, fyldte Henrik luft på og kunne ubesværet køre de 40 kilometer tilbage til Køge og få lappet dækket hos sin bror. ”Det var en rigtig god oplevelse, at jeg bare kunne fortsætte min tur,” siger han: ”Havde jeg ikke haft DriveGuard skulle jeg have haft fat i en anden taxa til kunden – og det ville jo koste mig min tur og en masse ventetid.”

Anders Sørensen er glad for, at han anbefalede Henrik at prøve den nye type dæk. ”Ordentlige dæk, betyder rigtig meget, når du kører 50-60.000 km om året,” siger Anders. ”Og de her dæk er jo helt oplagte til hyrevogne og andre erhvervsbiler, så du ikke risikerer at stoppe et eller andet sted midt om natten og skulle til at skifte dæk, mens kunden venter.”

Anders havde da heller ingen problemer med at sælge et sæt DriveGuard vinterdæk til sin bror efter punkteringen: ”Henriks bil kører fantastisk med DriveGuard. Han siger, at den er mere lydløs med de nye dæk end med de oprindelige, selvom de er stivere end almindelige dæk. Dækket kan monteres på alle nyere biler, fordi det kræver, at bilen har dækovervågning,” afslutter Anders Sørensen.


Yderligere information hos Bridgestone Danmark A/S:

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation
lotte.bodilsen@bridgestone.eu
22 70 11 20